Meram Gençlik Meclisi'nden 'Diyabet' Uyarısı

Yaptığı etkinliklerle farkındalık oluşturan Meram Gençlik Meclisi, 14 Kasım Dünya Diyabet Günü kapsamında şeker ve tansiyon ölçümü yaparak halkı bilgilendirdi.

Meram Gençlik Meclisi'nden 'Diyabet' Uyarısı
Yaptığı farklı proje ve etkinliklerle dikkat çeken Meram Gençlik Meclisi üyeleri, 14 Kasım Dünya Diyabet Günü kapsamında Kule Site Alışveriş Merkezi’nde açtıkları stantta vatandaşların şeker ve tansiyonunu ölçtü. Genç doktor adayları, vatandaşları diyabet konusunda bilgilendirerek günün anısına çubuk tarçın hediye ettiler.

14 Kasım Dünya Diyabet Günü’ne dikkat çekmek için bu etkinliği düzenlediklerini belirten Meram Gençlik Meclisi Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Özkaya, “Meram Gençlik Meclisi Sağlık ve Spor Komisyonu olarak Dünya Diyabet Günü nedeniyle ‘Şekeri Dengele, Diyabeti Engelle’ sloganıyla bu etkinliği yaptık. Halkımızı, sinsi bir hastalık olan diyabete karşı bilgilendirerek şeker ve tansiyon ölçümü yaptık. Ülkemizde 7 milyondan fazla insanı ilgilendiren önemli sağlık problemlerinden biri olan şeker hastalığı, yaşamın her döneminde görülebilir. Yapılan son çalışmalara göre ülkemiz, diyabetin son 10 yılda görülme hızı açısından, Avrupa’da ilk sırada yer almaktadır. Bu nedenle bu hastalığa karşı bir farkındalık oluşturmak için bu etkinliği yaptık” diye konuştu.

Vatandaşlar da Meram Gençlik Meclisi üyelerine duyarlılıklarından dolayı teşekkür ettiler.
Kaynak: İHA