Manisa'dan Kısa Kısa

Yunusemre Belediyesi yüzyıllardır ayakta kalmayı başaran 'fosil ağaç' alanını çalışmalar yaparak meraklılarının ve bilim insanlarının ziyaretine açacak.

Yunusemre Belediyesi, Manisa Celal Bayar Üniversitesi ile ortak yürüteceği çalışmayla Osmancalı Mahallesinde bulunan Fosil Ağaç alanında düzenleme çalışması gerçekleştirecek.

AK Parti Manisa Milletvekili Recai Berber ile alanda incelemelerde bulunan Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, alanın kısa sürede ziyaretçilere açılacağını duyurdu.

Başkan Çerçi, 'Osmancalı Mahallesinin yanında bulunan Fosil Ağaç Alanı Türkiye’de ender yerlerden biri. Bu bölgede hali hazırda basit bir göz ile ya da herhangi birisinin dikkatiyle görülecek ciddi büyüklükte fosil ormanı mevcut. Yunusemre Belediyesi, alanın ziyaretçiler tarafından görülebilmesi ve hali hazırda toprak altında olan fosillerin dışarıya çıkarılabilmesi için Aigai kazı ekibiyle ortak çalışma yapmak üzere programa aldı. Fosil Orman ve Fosil Ağaçlar ilçemizin turizmine kazandırılacaktır. Ziyaretçilerimiz görmek isterlerse levhalarımız ile alanı hazır hale getireceğiz. Ziyaretçilerimizden alanda bulunan fosil taşlara zarar vermemesini talep ediyoruz.' dedi.

- 'Bir makasta sen at projesi

Soma ilçesinde 'Bir Makas da sen at' sloganıyla Bergamalı bir grup bayan ve erkek kuaförü Cenkyeri Cumhuriyet Ortaokulu'da 230 öğrenciye saç traşı yaptı.

Sosyal sorumluluk projesi olarak Bergamalı genç kuaförler tarafından hayata geçirilen proje kapsamında Cenkyeri Cumhuriyet Ortaokulu'nda bulunan 5. sınıf öğrencilerinden başlayarak 8. sınıf öğrencilerine kadar tüm kız çocukların saçları örüldü, erkek çocukların ise saç tıraşı yapıldı.

Proje hakkında bilgi veren Ozan Duman, 2013 yılından bu yana bu projeye devam ettiklerini belirterek, 'Geçen yıl 7 kişi ile yapıyorduk. Bu yıl 20 kişiye ulaştık. Sosyal sorumluluk projesi olarak yapıyoruz. Projemizin adı zaten 'Gönül Tıraşı' olarak geçiyor. Taşımalı okullara giderek çocuklarımız ile bir arada olmak. Onların gönüllerini hoş etmek. Bayan ve erkek kuaförleriyiz, bizim de çocuklarımızı sevindirme şeklimiz bu şekilde' diye konuştu.

- Vali Güvençer'e ziyaretler

Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Manisa Valisi Mustafa Hakan Vali Güvençer'e nezaket ziyaretinde bulundu.

Vali Güvençer konuk Vali Ersin Yazıcı'yı Valilik önünde karşıladı. Valilik anı defterini imzalayan Yazıcı, Vali Güvençer'e hayırlı olsun ziyaretinde bulunmak için geldiklerini ifade etti.

Vali Güvençer'i daha sonra Yeşilay Manisa Şube Başkanı Berk İçelli ve yönetim kurulu üyelerini kabul etti.

Ziyarette konuşan İçelli, Yeşilay Manisa şubesi olarak yaklaşık bir yıl kadar önce genel merkezden yetki aldıklarını belirterek, Türkiye bağımlılıkla mücadele eğitimi programı altında çalışmalar yapacaklarını söyledi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Vali Güvençer de, maddi hasarların zor da olsa belki bir şekilde telafi edilebildiğini, bazı bağımlılıkların yarattığı hasarı sonrasında telafi etmenin maddi hasarları tolere etmekten çok çok daha zor, bazen de imkansız olduğunu belirtti.

Daha sonra Zihinsel Engellileri Eğitme ve Koruma Derneği Başkanı Fehiman Karakaş ve Yönetimi ile Manisa Özel Huzurevi Vakfı Başkanı Ayşe Soyer ve Başkan Yardımcısı Nur Doğan Taygon Vali Güvençer'i makamında ziyaret etti.

Manisa Zihinsel Engellileri Eğitme ve Koruma Derneği Başkanı Fehiman Karakaş Vali Güvençer'e hoş geldin ziyaretinde bulunduklarını belirterek, ziyaret sırasında dernekleri ve zihinsel engelli çocukların sorunları bilgi verdi.

Ziyaretler nedeniyle teşekkür eden Vali Güvençer de sorunları görüşerek ve el birliği ile çalışarak çözeceklerini söyledi.

Kaynak: AA