Mamak Belediyesi'nden 25 Kasım Uyarısı

Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, “Vergi borcu bulunan vatandaşlarımızın bu fırsattan bir an önce yararlanarak borçlarını yapılandırmalarını tavsiye ediyoruz” dedi.

Mamak Belediyesi'nden 25 Kasım Uyarısı
Mamak Belediyesi kamu alacaklarının yeniden yapılandırılmasına ilişkin 6736 Sayılı Kanun’dan faydalanmak isteyen vatandaşlara 25 Kasım uyarısında bulundu. Daha önce yaşanan yoğunluk nedeniyle son yapılandırma tarihi 31 Ekim’den 25 Kasım’a kadar uzatılmıştı. Mamak Belediyesi 25 Kasım’a sayılı günler kala vatandaşların yaşanacak yoğunluk nedeniyle mağdur olmaması için yapılandırmada son günü beklememesi uyarısında bulundu. Emlak vergisi, çevre temizlik vergisi, ilan reklam vergisi, işgal harcı, asfalt katılım payı gibi borçlar yasa gereği faizi ve cezaları silinerek yeniden yapılandırılıyor. Yapılandırmadan faydalanmak isteyen vatandaşların Mamak Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğü’ne 25 Kasım’a kadar şahsi olarak başvurması gerekiyor. Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, “Vergi borcu bulunan vatandaşlarımızın bu fırsattan bir an önce yararlanarak borçlarını yapılandırmalarını tavsiye ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Hafta sonu mesai

Yasa gereği vergi borcunu yapılandıran vatandaşların faiz ve cezaları silinecek ve borçlarını taksitli ödeyebilecek. İki ayda bir ödemenin öngörüldüğü yeniden yapılandırmada 6 taksit 12 ay vade, 9 taksit 18 ay vade, 12 taksit 24 ay vade ve 18 taksit 36 ay vade seçenekleri bulunuyor. Mamak Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğü yaşanacak yoğunluğun önüne geçmek için hafta sonları da mesai yapıyor.
Kaynak: İHA