Lübnanlı Ormancıların Eğitimi Sona Erdi

İçel Orman Bölge Müdürlüğü’nün, Lübnanlı ormancılara yönelik düzenlediği sedir, ardıç fidan yetiştiriciliği ve ağaçlandırma eğitimi sona erdi.

Lübnanlı Ormancıların Eğitimi Sona Erdi
İçel Orman Bölge Müdürlüğü Toplantı Salonu’nda başlayan eğitim, ardıç ve andız tohumu üretimi, karpelli sedir tohumu ekimi, fıstıkçamı budaması ve kozalak veriminin arttırılması sunumuyla başladı.

Daha sonra Tarsus Karabucak fidanlığında toprak hazırlama, okaliptüs klonal fidan yetiştiriciliği konularında bilgiler verildi.

Ayrıca turan emeksiz fıstık çamı ormanında budama şekilleri gösterildi. Aslanköy Orman İşletme Şefliğinde ise Lübnan heyetine, sedir kozalağının karpellere ayrılması ve tohum elde edilmesi gösterildi. Heyete, Aslanköy erozyon kontrol proje sahasında ise karpelli sedir tohumu ekimi ve tüplü sedir fidanı dikiminin eğitimi uygulamaları olarak verildi.

Cocak, Toros, Güzeloluk mevkilerinde ise dozerle toprak işleme, ekskavatörle meror tipi toprak işleme uygulamaları olarak heyete gösterildi. Tekir fidanlığında ise ardıç fidanı gençleştirmesi, ardıç tohumunun çimlenme engelinin giderilmesi heyete gösterildi. Eğitimlerde Lübnan heyetine İçel Orman Bölge Müdür Yardımcısı Yalçın Akın, Ağaçlandırma Şube Müdürü Erdoğan Üstüner, Silvikültür Şube Müdürü Dr.Hakan Keleş’de eşlik etti.

Eğitim sonunda katılımcılara, İçel Orman Bölge Müdürü Mahmut Yılmaz tarafından sertifikaları verildi.

Heyet, gerek ormancılık çalışmaları gerekse Bölge Müdürlüğü’nün misafirperverliğinden çok memnun kaldıklarını ifade ettiler.
Kaynak: İHA