Kilis'te Köylere Su Götürme Çalışmaları Sürüyor

Kilis’te İl Özel İdaresi tarafından köylere su götürme çalışmaları sürüyor.

Kilis'te Köylere Su Götürme Çalışmaları Sürüyor
Kilis’in Musabeyli ilçesine bağlı köylerde içme suyu sıkıntısını çözmeye yönelik sondaj çalışmaları devam ederken, azda olsa mevcut kaynakların ıslah edilerek köylere götürülmesine de devam ediyor.

Merkez Bulamaçlı ve Çerçili köyleri ile Karbeyaz köyüne vurulan 2 adet sondajın ardından Üçpınar köyünde 4’lük su bulunması köylülerle birlikte sondaj ekibi ve idare görevlilerinin de büyük sevinç yaşamasına sebep oldu.

Son vurulan 15 adet sondajdan netice alamayan ekipler, Üçpınar köyündeki sondaj sonucunda elde edilen suyla yeni bir heyecana kavuştu.

Bölgedeki çalışmaları yerinde inceleyen İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mustafa Bolat, Genel Sekreter Yardımcıları H. Veli Önal ve Ramazan Sümer, özellikle Kurtaran köyüne getirilen 3.5 kilometre isalesi bitirilmekte olan hattı inceleyerek çalışanlara teşekkür etti.

Sondaj çalışmalarına aralıksız devam edeceklerini belirten Genel Sekreter Bolat, “Dozer, stabilize, arazi yol çalışmalarının mevsim şartları elverdiği ölçüde devam edecek. Parke döşeme işlemleride yıl sonu itibariyle bitirilecek. Bu çalışmalarda desteklerini esirgemeyen başta valimiz, milletvekillerimiz ve il genel meclis başkan ve üyeleri ile muhtarlarımıza teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Kaynak: İHA