Karapürçek'in Arıtma Tesisi Yenileniyor

Karapürçek Kanlıçay İçmesuyu Arıtma Tesisi’ni en ileri teknoloji ile buluşturacak yenileme projesi için 18 Kasım Cuma günü ihaleye çıkacaklarını belirten SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş, “İnşallah projemizin tamamlanmasıyla birlikte Karapürçekli hemşerilerimiz musluklarına daha sağlıklı ve temiz içmesuyu ulaşacak” dedi.

Karapürçek'in Arıtma Tesisi Yenileniyor
Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürü Rüstem Keleş, Karapürçek Kanlıçay İçmesuyu Arıtma Tesisi’nin tamamen yenileneceğinin müjdesini verdi. Rüstem Keleş, “Şehrimizin 16 ilçesinde altyapı ve içmesuyu yatırımlarımız tüm hızıyla devam ediyor. Yeni bir projeyle Karapürçek ilçemizde yer alan Kanlıçay İçmesuyu Arıtma Tesisimizi tamamen yenileyeceğiz. Proje için 18 Kasım Cuma günü ihaleye çıkıyoruz. İnşallah projemizin tamamlanmasıyla birlikte Karapürçekli hemşerilerimiz musluklarına daha sağlıklı ve temiz içmesuyu ulaşacak” diye konuştu

SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş, “Bildiğiniz gibi geçtiğimiz günlerde Karapürçek ilçemize hizmet sunacak içmesuyu, kanalizasyon ve yağmursuyu hattı projemizin ihalesini yaparak gerekli protokolleri imzalamıştık. Şimdide ilçemize altyapı yatırımlarımızın bir yenisini daha ekliyoruz. Bölgeye hizmet sunan mevcut Kanlıçay İçmesuyu Arıtma Tesisi’ni baştan aşağı yenileyerek en ileri teknolojiye kavuşturuyoruz. Yenilenecek olan tesisimiz 11 mahalleye hizmet sunacak. Proje hazırlıklarını tamamladık. Bölgede yaşayan hemşerilerimize hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

Karapürçek için önemli yatırımları hayata geçirdikleri belirten Rüstem Keleş, “Kanlıçay bölgesinde yer alan içmesuyu arıtma tesisimiz proje ile son derece modern ve en ileri teknolojiye sahip olacak. Tesisimizin hizmet sunduğu Çıldırlar, Buğdaylı, Kepekli, Teketaban, Mesudiye, Hocaköy, Yüksel, Küçük Karapürçek, Meşepınarı, Harmanlı, Akbalık Mahalleleri’nde yaşayan vatandaşlarımıza daha sağlıklı ve temiz içmesuyu ulaşacak. 18 Kasım Cuma günü projemizin ihalesini gerçekleştireceğiz. İnşallah çalışmalarımızın tamamlanması ile Karapürçek’in içmesuyunu güvence altına almış olacağız” dedi.

Kaynak: İHA