Karabıyık Açıklaması 'Bursalıların Trafik Çilesine Bir De Zamlar Eklendi'

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Lale Karabıyık, BURULAŞ’ın bugün yaptığı yüzde 15’lik ulaşım zammına tepki gösterdi.

Karabıyık Açıklaması 'Bursalıların Trafik Çilesine Bir De Zamlar Eklendi'
Yakında yapılan bir ankete göre, Bursalıların en çok şikâyet ettiği meselenin trafik olduğunu, buna rağmen yapılan bu zammın trafik çilesini daha da artıracağına işaret eden Lale Karabıyık, “Bursa’da trafik meselesini çözmek için toplu taşımayı teşvik etmek gerekirken, yapılan bu zam ile Bursa en pahalı toplu taşımayı kullanan şehirlerden biri haline geldi. Bu durum Bursa trafiğini iyice çıkmaza sokacak” dedi.

Bu sabah başlayan uygulama ile birçok Bursalının tercih ettiği Bursaray ve otobüslere getirilen zammın vatandaşın bütçesine ek yük olacağını hatırlatan Lale Karabıyık, “Bursaray’da tam yolcu ücreti 2 lira 25 kuruştan 2 lira 60 kuruşa, indirimli yolcu ücreti ise 1.50 liradan 1 lira 85 kuruşa yükseltildi. Yapılan bu zamlar, toplu taşıma ile işine, okuluna giden ailelerimizi sıkıntıya düşürecektir. Tabii yetkililere sorarsanız, kur arttı, maliyet arttı diyecekler. Vatandaş TL ile ücret alıyor. Yükselen dolar kuru ve enflasyon altında eziliyor. Unutmayalım ki dolar kuru yüzde 10 arttığında fiyatlar yüzde 15 artıyor” diye konuştu.

Kaynak: İHA