HÜDA-PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu Muş'ta

Hür Dava Partisi (HÜDA-PAR) Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, bölgede şartların çok iyi olmadığını ve zor bir süreçten geçildiğini söyledi.

HÜDA-PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu Muş'ta
Çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere Muş’a gelen HÜDA-PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, basın toplantısı düzenledi.

Her taraftan kan ve gözyaşı döküldüğünü söyleyen Zekeriya Yapıcıoğlu, birkaç yıl öncesine kadar kardeş olan, yan yana birlikte yaşayan insanların bugün birbirine düştüğünü ve birbirlerini boğazlamaya çalıştığını söyledi.

Yapıcıoğlu, "Adına ‘çözüm süreci’ dedikleri çatışmasızlık süreci karşılıklı anlaşmalarla sürecin bitirileceği uyarılardan sonra yerini yeni bir çatışma sürecine bıraktı. Her gün sağda solda bombalar patlıyor. Her gün operasyonlar ve yeni ölümler devem ediyor. İslam coğrafyasının dört bir tarafında Müslüman kanı akarken, bu kanın önemli bir kısmı başta Müslümanlar tarafından dökülürken, bu fitneyi sona erdirmesi yerini, insanları birbirine yakınlaştırma yerine takım tutar gibi herhangi bir grubun yanında veya karşısında saf bağlayıp ateşe benzin tutmak hiç kimsenin menfaati değildir. İslam ülkelerinden herhangi birisinin veya Müslüman gruplarından herhangi birisinin kardeşine cephe alması emperyalistlerin ekmeğine yağ sürer, silah tüccarlarının karına kar katar, başka da hiçbir işe yaramaz. Memleketteki bu karışık ortamın sona ermesi için insanların sükunetle hareket etmesi ve sağduyuya davet etmeliyken kendilerine daha fazla taraftar toplamak için gerginliği biraz daha tırmandırmak bu memlekete yapılabilecek en büyük düşmanlıklardan bir tanesidir" dedi.

Anayasa değişikliğiyle ilgili de açıklamalarda bulunan Yapıcıoğlu, "Uzun bir süredir Türkiye’nin gündeminde olan bu mesele, şu anda geldiği aşama itibariyle tamamen yeni bir anayasa hazırlamaktan çıkmış, sadece hükümet sistemini değiştirecek düzeye gelmiştir. Şu andaki parlamenter sistemin yerine başkanlık sistemi getirecek bu değişiklik, memleketin meselelerine çözüm getirmeyecektir" diye konuştu

Birçok ülkenin terör listesinde yer alan örgütlerin daha önce üstü örtülü bir şekilde desteklendiğini savunan Yapıcıoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu örgütler kapalı kapılar ardından desteklenirken, şu anda açıktan desteklenmeye başlandılar. Artık kartları açık oynuyorlar ve aynı anda yapılan bir eylemi birden fazla örgüt, birden fazla üstlenebilir, bir birlerini kurtarma pozisyona da geldiler. Neticede bu memleketteki karışıklığı arttıracak, bu memleketin insanını karşı karşıya getirecek hareketlerde bulunan her kim varsa şunu net olarak bilmeliler ki hepsinin yaptığı iş uluslararası küresel emperyalizme, Siyonizm’e hizmettir. Başka bir şey değildir. İpleri başkalarının elinde olanların kendi memleketine, kendi insanlarına herhangi bir menfaati yoktur."

"En son ülkemizin en büyük acılarının yaşadığı siyasetlerden bir tanesi de çukur siyasetidir" diyen Yapıcıoğlu, "Eğer bu kişiler, bu siyaseti güdenler, gerçekten içinden çıktıkları halkın menfaatini düşünür olsalardı, kendi seçmenleri dahil halkın yüzde 90’dan fazlasının karşı çıktığı bu çukurları, mahallelerin içerisinde kazmazlardır. İşte güttükleri çukur siyasetinden dolayı memleket viraneye döndü, şehirler yıkıldı. Binlerce bina yakıldı, insanlar işsiz kaldı, çocukları okula gidemedi. Kış geldi insanlar halen başını sokacak bir ev bulamadı. Hükümet soğuklar başlamadan, açıkta kalan vatandaşların barınma ihtiyaçlarını giderecek tedbirleri alması gerekir" diye konuştu.

Kaynak: İHA