HDP TBMM Grup Toplantısı

HDP Sözcüsü Bilgen: 'Cumhurbaşkanlığı seçiminden bu yana alınamamış intikam, öfke ve nefretin bedelini başta eş genel başkanlarımız olmak üzere milletvekillerimizden çıkarmaya çalışıyorlar' 'Bir hafta önce Anıtkabir'de güvenlik olmadığı için milletle birlikte yürüyemeyenler, Irak ve Suriye'ye yürümeye çalışıyorlar'.

HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen, 'Cumhurbaşkanlığı seçiminden bu yana alınamamış intikam, öfke ve nefretin bedelini başta eş genel başkanlarımız olmak üzere milletvekillerimizden çıkarmaya çalışıyorlar.' dedi.

Bilgen, partisinin TBMM Grup toplantısında gündemdeki konuları değerlendirdi.

En son milletvekili kalana kadar gerçekleri halka söylemek için konuşacaklarını vurgulayan Bilgen, 'İçeriye girişi de engelleseniz, milletvekillerini de tutuklasanız sözümüzü söylemeye devam edeceğiz.' ifadesini kullandı. Bilgen, geçen hafta grup toplantısında atılan sloganlar gerekçe gösterilerek kapıda kaydı bulunan 300 civarındaki ziyaretçinin Meclis'e girişine yasak getirildiğini öne sürdü.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın grup toplantısı için gönderdiği mesajının avukatlara verilmediğini ileri süren Bilgen, şöyle devam etti:

'Biz bu tabloyu elbette gayet net biçimde okuyoruz. Cumhurbaşkanlığı seçiminden bu yana alınamamış intikam, öfke ve nefretin bedelini başta eş genel başkanlarımız olmak üzere milletvekillerimizden çıkarmaya çalışıyorlar. Onların iki satır mesajından, posterlerinden korkuyorlar.

Nasıl bir ülke istediklerini aslında sadece Boğaziçi Üniversitesi'nin rektörlük seçimiyle ilgili sergiledikleri tutum göstermeye yetiyor. Sivil toplum örgütleri geldiler ama kapıdan giremediler. Yüzlerce derneğin kapısına bir anda mühür vuruyorlar. İçlerinde yardım dernekleri var. Belli ki dayanışma çalışması yürüten derneklerden rahatsızlar. İstiyorlar ki herkes kendilerine mahkum olsun.'

Ayhan Bilgen, Şırnak'ta operasyonun bitmesinin üzerinden 165 gün geçtikten sonra yasağın kalktığını buna karşın Şırnak'ta sokakların kalmadığını savundu.

- 'Çıkmak istiyorsanız NATO'dan da çıkabilirsiniz'

Türkiye'nin bütün dünyaya meydan okuyan bir siyaset yürüttüğüne dikkati çeken Bilgen, 'Adeta herkese savaş açmış durumda. Bir hafta önce Anıtkabir'de güvenlik olmadığı için milletle birlikte yürüyemeyenler, Irak ve Suriye'ye yürümeye çalışıyorlar. Bu topraklar yeterince kan gördü.' diye konuştu.

Bilgen, 'İlla çıkmak istiyorsanız NATO'dan da çıkabilirsiniz. İlla ayrılmak istiyorsanız Avrupa Konseyi'nden de ayrılabilirsiniz. Avrupa Birliği'ne tekme atabilirsiniz ama bu kararı halka sorarak yapın. Yoksa, bedelini halka ödetmeye asla hakkınız olmayacak.' değerlendirmesini yaptı.

Avrupa ile yaşanacak krizin bedelinin Rusya ile yaşanan krize benzemeyeceğini öne süren HDP'li Bilgen, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na ellerindeki 'ByLock' kullanıcı listesinde kimler varsa bir an önce açıklaması çağrısında bulundu.

Bütün yaşananların başkanlık arayışı için olduğunu bütün dünyanın gördüğünü belirten Bilgen, yeni anayasaya ilişkin dört partinin eşit katıldığı komisyondan CHP ve MHP'nin, 'başkanlığı asla konuşmayız' diyerek masadan kalktığını anımsattı. Bilgen, 'Ne oldu ki şimdi teklifi görmek istediğinizi söylüyorsunuz. Ne göreceğinizi bilmiyor musunuz? Siz baştan kaybettiniz. HDP'nın dışlanmasına 'hayır' deseydiniz bugün siz dışlanmazdınız. Televizyonlarda 'iki partili komisyon kurulacak' diye alt yazı geçiyor, Anamuhalefet partisi de buraya dahil olmak için, kapıdan alınmazsa bacadan girmek için çaba sarf ediyor.' ifadesini kullandı.

Öte yandan geçtiğimiz hafta yapılan grup toplantısında slogan atan vatandaşların Meclis'e alınmamasını protesto eden HDP yönetimi, salona giren bazı vatandaşları ve polisleri de salondan çıkararak, grup toplantısını izleyicisiz gerçekleştirdi.

Kaynak: AA