Hayırseverden Kumluca Belediyesine Arsa Bağışı

Kumluca'da hayırsever Süleyman Sarı, arsasını yapılacak sosyal donatı alanı için Kumluca Belediyesine bağışladı.

Kumluca Belediye Meclis üyesi Adem Dalgıç ve Beykonak Mahalle Muhtarı Ramazan Selçuk ile birlikte, Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya'yı makamında ziyaret eden hayırsever Sarı, Beykonak Mahallesi'ndeki bin 250 metrekarelik arsasının yıllardır kamu yararına kullanıldığını ifade etti.

Sarı, 30 yıldan fazla bir süre önce arsasının üzerine bir ilköğretim okulu yapıldığını belirterek, yeni okul yapılmasıyla boşalan binanın yıllarca jandarma karakolu olarak kullanıldığını anlattı. Burada belediyenin bir çalışma yapacağını öğrendiğini ifade eden Sarı, 'Burada yapılacak çalışmayla mahalle halkının yararına kullanılması için arsamı bedelsiz olarak Kumluca Belediyesine bağışlıyorum.' dedi.

Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya da hayırsever Süleyman Sarı'ya güzel düşüncesi ve arsa bağışından dolayı teşekkür etti.

Arsanın bulunduğu alanın yanında cami bulunduğunu hatırlatan Çetinkaya, burada camiyle birlikte bölgeyi sosyal, kültürel ve ekonomik anlamda canlandıracak, halkın ortak buluşma noktası olacak sosyal donatı alanı yapma düşünceleri bulunduğunu kaydetti.

Çetinkaya, sosyal donatı alanı yapılacak yere hayırsever Süleyman Sarı'nın ismini vermeyi düşündüklerini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA