Hain Saldırıyı Personel Mi Gerçekleştirdi ?

Mardin Valisi Mustafa Yaman, Derik Kaymakamı Muhammed Safitürk’ün şehit edildiği saldırıyla ilgili 71 kişinin gözaltına alındığını belirterek, kaymakamlıkta çalışan bazı kişilerin olaydan 3-4 gün önce toplantı yaparak saldırıyı planladığının değerlendirildiğine dikkat çekti.

Hain Saldırıyı Personel Mi Gerçekleştirdi ?
Mardin Valisi Mustafa Yaman, Derik İlçe Kaymakamı Muhammed Safitürk’ün şehit olduğu terör saldırısına ilişkin basın toplantısı düzenledi.

10 Kasım’da saat 12.00’de Derik Kaymakamı olarak görev yapan ve ayrıca belediye başkan vekili olarak görevlendiren Muhammed Fatih Safitürk’e bölücü terör örgütü mensuplarınca el yapımı patlayıcı ile saldırı yapıldığını anımsatan Vali Yaman, Safitürk’ün ilk müdahalesi Derik Devlet Hastanesi’nde yapıldıktan sonra Kızıltepe Devlet Hastanesi’ne sevk edildiğini ifade etti.

Safitürk’ün daha sonra Sağlık Bakanlığı’nın koordinasyonunda Gaziantep Doktor Ersin Arslan Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne intikalinin sağlandığını aktaran Yaman, burada yapılan müdahalelere rağmen 11 Kasım’da sabah saatlerinde şehit olduğunu hatırlattı.

Vali Yaman, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Başbakanımız Binali Yıldırım, İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu’nun bizzat takip ettikleri ve çalışmalarımızda bizlere destek verdikleri olayla ilgili Mardin Emniyet Müdürlüğü’müzce çalışmalara başlanmıştır. Mardin Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatları ile şehit kaymakamımızın yakın mesaisinde olan kamu görevlilerinin de aralarında bulunduğu 28 şahıs ve Mardin İl Jandarma Komutanlığınca da 43 şahıs yakalanarak gözaltına alınmıştır. Olayla ilgili olarak Mardin Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında Mardin İl Emniyet Müdürlüğü ve Mardin İl Jandarma komutanlığınca gözaltına alınan kişi sayısı şu an itibariyle toplam 71’dir” dedi.



BOMBA PERSONEL ARACIYLA GETİRİLMİŞ

Derik Kaymakamlığı’nda çalışan bazı kişilerin saldırıdan 3-4 gün önce toplantı yaptıklarını aktaran Yaman, şunları kaydetti:

“İlgili birimlerce yapılan çalışmalarda olay tarihinden 3-4 gün önce Derik Kaymakamlığı çalışanları Ş.M., F.B., N.E., Z.D. ve Z.E. ile birlikte bir toplantı yaptıkları, bu toplantıda yapılacak saldırının planlandığı, kargo yoluyla gelecek olan bombanın kaymakamlık makamında patlatılacağı kararını aldıkları değerlendirilmektedir. 8 Kasım 2016 salı günü Ş.M.’nin bir personel aracılığıyla içerisinde bomba olan kargoyu kaymakamlığa getirttiği ve akabinde bombayı kaymakamlık makamına yerleştirdiği, ayrıca 10 Kasım 2016’da saat 12.00 civarında kaymakamlık personeli T.E. ile belediye personeli V.E. tarafından daha önceden yerleştirilen patlayıcının uzaktan patlamasının sağlandığı değerlendirilmektedir.”

FAİLLER VE İŞBİRLİKÇİLER GÖZALTINDA

Yapılan yoğun çalışmalar sonucunda olayın failleri olduğu değerlendirilen şahıslar ve işbirlikçilerinin tamamının halen gözaltında bulunduklarını belirten Yaman, “Bu menfur saldırı ile ilgili olarak Mardin Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma titizlikle ve çok yönlü olarak devam etmektedir. Gerek Kaymakam olarak gerekse belediye başkan vekilliğini fedakarca yapan, yürüttüğü çalışmalar ile vatan ve millet sevgisini ortaya koyan kaymakamımız Muhammed Fatih Safitürk’e yapılan saldırı hiç şüphe yok ki milletimizin huzuruna ve ülkemizin bütünlüğüne kast etmektedir. Bilinmesini istiyoruz ki milletimizden aldığımız güç ile devletimizin ve hükümetimizin kararlılığıyla gerek PKK, gerek FETÖ, gerekse DEAŞ ve bütün terör örgütleri ile mücadelemiz aralıksız devam edecektir. Görevi başındayken uğradığı saldırı sonucu şehit düşen kaymakamımız Muhammed Fatih Safitürk’e, 15 Temmuz gecesi canlarını ortaya koyan şehitlerimize ve tüm şehitlerimize bir kez daha Cenab-ı Allah’tan rahmet niyaz ediyoruz. Aziz milletimizin başı sağ olsun” diye konuştu.

Kaynak: İHA