Eyyübiye Belediyesi Bediüzzaman Müzesi Kuracak

Eyyübiye Belediyesi, Şanlıurfa’da Bediüzzaman Said Nursi adına müze kuracak. Müze için planlanan metruk binanın kiralama işlemini gerçekleştiren Eyyübiye Belediyesi, restorasyon işlemleri için düğmeye basacak.

Eyyübiye Belediyesi Bediüzzaman Müzesi Kuracak
Eyyübiye Belediyesi Meclis Toplantısında, Şanlıurfa’da Bediüzzaman Müzesi kurulması kararı oy birliğiyle kabul edildi. Valiliğin desteklediği proje kapsamında, Köprübaşı Caddesindeki taş bina, kent mimarisine uygun restore edilerek müzeye dönüştürülecek. Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Bediüzzaman Said Nursi adına yapılacak müze alanında incelemelerde bulundu. Belediye Meclisinin almış olduğu karar doğrultusunda eski Doğru Yol Partisi binası olarak bilinen ve metruk bir şekilde olan bina gerekli yenileme ve restorasyon işlemlerinin ardından Bediüzzaman Said Nursi Müzesi olarak faaliyete geçecek. Vefat ettiği otelin yanı başında bulunan metruk binanın kiralanıp restorasyon işlemlerine Şanlıurfa Valiliği ile koordineli bir şekilde başlanacak.

Müze olarak hizmete sunulacak binada incelemelerde bulunan Başkan Ekinci, daha sonra Bediüzzaman Said Nursi’nin vefat ettiği otel odasında da incelemelerde bulundu. Beraberindekilerle metruk binada da incelemelerde bulunan Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, kiralama işlemleri için protokol aşamasının tamamlandığını belirterek, restorasyon çalışmalarına da kısa sürede başlayıp müzeyi önümüzdeki Ramazan ayına yetiştirmeyi planladıklarını söyledi.

Müze içerisinde, Bediüzzaman Said Nursi ile ilgili eserlerinin yer aldığı alanların olacağını, yine aynı zamanda konferans tarzı salonların yer alacağı bir kompleks öngördüklerini sözlerine ekleyen Ekinci, “ Müze ile birlikte aynı zamanda Şanlıurfa turizmine de katkı sunmayı planlıyoruz” ifadelerini kullandı.

Ekinci konuşmasının devamında, ”Bilindiği üzere Bediüzzaman Said Nursu hazretleri Şanlıurfa’da vefat etmiştir. Bununda ifadesi ile Şanlıurfa taşıyla, toprağıyla, insanıyla mübarek bir şehirdir. Bediüzzaman Said Nursi’nin öğrettikleri bütün İslam coğrafyasında, bütün dünyada biliyorsunuz çok ciddi bir şekilde takip ediliyor. Bir şekilde İslamiyetin yayılmasında çok ciddi katkısı vardır. Şanlıurfa’da vefat etmiş bir zat, taşı, toprağı mübarek dediği bir belde de haliyle ahde vefa örneği olarak da bir şeyler yapmak gerekiyordu. Bizler de Eyyübiye Belediyesi olarak bunun eksikliğini gördük. Şanlıurfa Valimiz Göngür Azim Tuna ile beraber ciddi katkısı ile inşallah gördüğünüz bu tarihi binayı ayağa kaldıracağız. Bu binayı da ayağa kaldırdıktan sonra Bediüzzaman Said Nursu müzesi haline getireceğiz. Buradaki odalarda onun eserleri sergilenecek. Yaşanmış kesitler sergilenecek. Teknik açıdan bir sıkıntı çıkmazsa orada bir salon yapacağız. O salonda gelen insanların orada derslerini yapabilecekleri, sohbetlerini yapabilecekleri bir alana da kavuşmuş olacağız. Bu tabii dini yönünden ehemmiyetli, diğer taraftan da sabrın ve inancın merkezi diye adlandırdığımız Eyyübiye açısında da hakikaten önemli bir hizmet olacaktır. Amacımız bu binamızı Ramazan ayına kadar yetiştirmektir‘’ diye konuştu.

Kaynak: İHA