Engelli Öğrenci İçin Bakan Akdağ'dan Yardım İsteği

AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu, Alaplı ilçesinde yaşayan ve doğuştan engelli olan 11 yaşındaki İlköğretim okulu öğrencisi Kader Kalaycı'nın ameliyat olabilmesi için Sağlık Bakanı Recep Akdağ’dan yardım istedi.

Çaturoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, engelli öğrencinin medya kanalıyla durumundan haberdar olduktan sonra Aydınyayla Köyü Muhtarı Recep Yaman’dan bilgi aldığını belirtti.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda Bakan Akdağ ile bir araya geldiğini ifade eden Çaturoğlu, şunları kaydetti:

'Kader Kalaycı, sol bacağında protez bulunan ve her iki elin parmakları birleşik doğuştan engelli bir kızımız. Kızımızın ailesi, maliyetin yüksek olması ve kendilerinin de maddi durumunun iyi olmaması nedeniyle ameliyat yaptıramamış. Konuyu, Plan ve Bütçe Komisyonunda Sağlık Bakanlığı'nın 2017 yılı bütçe görüşmelerinde bakanımıza aktardım ve Kader’in ameliyat olabilmesi için destek istedim. Sağlık Bakanımız Recep Akdağ, Kader'in ameliyat olması için konuyu bizzat kendisinin takip edeceğini belirtti. İnşallah Kader kızımızda biran önce ameliyatını olur, okuldaki arkadaşları gibi eli kalem tutar ve sağlığına kavuşur.'

Kaynak: AA