Derik Kaymakamı Safitürk'ün Şehit Edilmesi

Mardin'in Derik ilçesinde sivil toplum kuruluşları, Kaymakamlığa yönelik terör saldırısını kınadı Ellerinde Türk bayrakları ile Derik Kaymakamlığı önünde bir araya gelen sivil toplum kuruluşu temsilcileri, öğrencilerin, PKK'lı teröristlerin saldırısı sonucu şehit olan Kaymakam Safitürk için yazdığı mektupları kaymakamlığın kapısına astı, Safitürk'ün makam odasının önüne karanfil bıraktı.

Mardin'in Derik ilçesinde sivil toplum kuruluşları, Derik Kaymakamlığına yönelik terör saldırısını lanetledi.

Ellerinde Türk bayrakları ile Derik Kaymakamlığı önünde bir araya gelen sivil toplum kuruluşu temsilcileri, öğrencilerin, PKK'lı teröristlerin saldırısı sonucu şehit olan Derik Kaymakamı Muhammed Fatih Safitürk için yazdığı mektupları kaymakamlığın ön kapısına astı.

Sivil toplum kuruluşları adına açıklama yapan Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Derik Temsilcisi Kerem Osmanoğlu, menfur terör saldırısını lanetlediklerini belirterek, bir daha böyle saldırıların yaşanmamasını temenni etti.

Osmanoğlu, 'Kaymakamımız 2015 yılında atandığı ilçede yaptığı hizmetlerle ön plana çıkmıştır. Bütün benliğiyle kurumların içinde bizzat bulunmuş ve projelerinin en iyi şekilde olması için var gücüyle çalışmıştır.' diye konuştu.

Kaymakam Safitürk'ün, yıllarca Derik'te yapılmayan hizmetleri yapmaya çalıştığını dile getiren Osmanoğlu, sosyal ve kültürel hayatın gelişmesi için birçok projeye kısa zamanda imza attığını, şehadet şerbeti içtiği güne kadar da devam ettiğini vurguladı.

Safitürk'ün kaymakamlığa gelen herkesi kucakladığını, herkese 'yaratılanı severim, yaratandan ötürü' felsefesiyle yaklaştığını aktaran Osmanoğlu, şöyle devam etti:

'Çünkü babası Asım Beyden aldığı terbiye bunu gerektiriyordu. Derik'teki sivil toplum kuruluşları olarak Kaymakam Safitürk'ü çok seviyorduk. Allah şahittir ki biz Derikli sivil toplum kuruluşları ve Türkiye sevdalıları olarak Safitürk abimizi çok sevdik. Muhammet Fatih abimiz bizlere 'Devlet bana yatırım yaptı. Çok emek harcadı. Nice yetimlerin hakkı var' derdi. Merak etme mert ve güzel yürekli insan sen o borcu en kutsal mertebelerden biri olan şehitlikle ödedin.Tekrar buradan Kaymakamımızın ailesi ve Türkiye'mizin başı sağolsun.'

Daha sonra sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve bazı öğretmenler, saldırının gerçekleştiği kaymakamlık makamı önüne karanfil bıraktı.

Kaymakamlık bahçesinde Kaymakam Safitürk için hatim duası edilmesi ve Fatiha okunmasının ardından gruptakiler dağıldı.

Kaynak: AA