Burhaniye' De Okul Öncesi Olgunluk Testi

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, belediye yeni bir uygulamayı daha hayata geçirerek anaokulu düzeyinde çocuklar için “Metropolitan Okul Olgunluğu Testi” başlattı.

Burhaniye' De Okul Öncesi Olgunluk Testi
Burhaniye Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren, Psikolog Ümran Acar tarafından ilçe anaokullarında uygulanmaya başlanan “Metropolitan Okul Olgunluğu Testi” ile çocukların okul hayatına hazır olup olmadıkları ölçülüyor.

Belediye psikoloğu tarafından çocuklar üzerinde uygulanan test ile okul çağına gelmiş çocukların okul olgunluğuna sahip olup olmadığı, öğrenmeye hazır olup olmadığı, okul öncesi eğitimini tam alıp almadığı, fiziksel, zihinsel ve bedensel olarak okula hazır olup olmadığı saptanıyor. Çocuklar üzerinde uygulanan test sonrasında aileler ile paylaşılarak çocuklar ile ailelerin nasıl vakit geçirmeleri ve çocukların okula hazır olmaları için neler yapılması gerektiği, psikolog tarafından aktarılıyor.

Testin ilçede bulunun üç anaokulundaki öğrencilere uygulanacağını anlatan Belediye Başkanı Necdet Uysal, ”Çocuklarımız bizim geleceğimiz. Onların iyi bir eğitim alması için elimizden gelen gayreti göstermekte bizim görevimiz. Bu yavrularımıza uzmanlar tarafından uygulanan bu testle, onları okul çağına en iyi şekilde nasıl hazırlamayı amaçlıyoruz. Eğitime ve öğrenmeye hazır olmaları, tüm eğitim-öğretim hayatını etkileyecek niteliktedir. Biz de bu konu hakkında ailelerimize destek olmak adına böyle bir uygulamayı halkımızın hizmetine sunduk” dedi.

Kaynak: İHA