Bilecik Valisi Elban Muhtarlarla Bir Araya Geldi

Bilecik Valisi Süleyman Elban, köy ve mahalle muhtarlarıyla bir araya geldi.

Bilecik Valisi Elban Muhtarlarla Bir Araya Geldi
Vali Elban, İl Genel Meclisi Toplantı Salonu’ndaki toplantıda, mülki idare amirlerinin il düzeyinde hizmet sorumluğu olduğu gibi, muhtarların da köy ve mahallelerinde o ölçekte sorumluluklarının bulunduğunu ve benzer görevi ifa ettiklerini kaydetti.

Mülki idare amirlerinin atanarak muhtarların ise seçimle geldiğini belirten Vali Süleyman Elban, ’’Muhtarlar olarak, hem köyünüzde, hem mahallenizde yaşayan insanların nabzını tutuyorsunuz. Birinci derecede onlarla daha yakın temasta olduğunuz için birinci derecede sorunları da, önerileri de, istekleri de gören yaşayan sizlersiniz. Dolayısıyla bizlerin belirli aralıklarla muhtarlarımızla beraber olmak gibi mecburiyetimiz var. Böyle olması hem bizler tarafından yapılan, yapılması istenen hizmetlerin sizlerin aracılığıyla vatandaşa doğrudan ve doğru bir şekilde iletilmesini sağlıyor hem de köyde ve mahallede yaşanan sorunlar, talepler yada sıkıntılarla ilgili bir konu olduğunda birinci ağızdan doğrudan bize iletmeniz açısından da önem taşıyor’’ dedi.

"Belirli periyotlarla bir araya gelmek istiyoruz"

Vali Elban, toplantının diğer bir özelliğinin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun belirli aralıklarla toplumun belli kesimleriyle bir arada olunmasını arzu ettiğini ifade ederek, ’’Onların başında da muhtarlarımız geliyor. Dolayısıyla bu çerçevede belirli periyotlarla bir araya gelmek istiyoruz. Her konuda karşılıklı konuşacağız, söyleşeceğiz ve aynı zamanda hasbihal edeceğiz’’ diye konuştu.

Öte yandan toplantıya Vali Yardımcısı Mehmet Taşdöğen, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Halis Nalbant, Mahalli İdareler İl Müdürü Hakkı Elmas ile köy ve mahalle muhtarları katıldı.

Kaynak: İHA