BİK Ve İŞ-KUR'dan Muğla Basını İçin İşbirliği

Basın İlan Kurumu (BİK) ve Türkiye İş Kurumu (İŞ-KUR) tarafından geçtiğimiz günlerde Ankara’da imzalanan protokol kapsamında yerel medyaya yönelik düzenlenebilecek faaliyetlerle ilgili olarak Muğla Basın İlan Kurumu Müdürü M. Ali Köseoğlu, İŞ-KUR Muğla İl Müdürü İlyas Sarıyerli’yi ziyaret ederek görüş alışverişinde bulundu.

BİK Ve İŞ-KUR'dan Muğla Basını İçin İşbirliği
Köseoğlu, BİK Genel Müdürü Yakup Karaca ve İŞ-KUR Genel Müdürü Mehmet Ali Özkan tarafından imzalanan protokolün özellikle Anadolu basını açısından önemli fırsatlar içerdiğini ifade ederek, “Basın İlan Kurumu olarak basın sektörünün sorunlarına ışık tutabilecek çalışmaların altına imza atmak istiyoruz. Basınımızın nitelikli eleman istihdamı sorunu için İŞ-KUR’un iş ve meslek danışmanlığı, mesleki eğitim kursu, işbaşı eğitim programı, girişimcilik eğitim programlarını fırsat olarak görüyoruz. Genel Müdürlerimizin imza koyduğu protokol bu konuda önemli bir fırsatı da ortaya koyuyor. İki kurumun Muğla basınına katkı sunmak adına yürütülebilecek çalışmaları gerçekleştirme iradesi var” dedi.

İŞ-KUR Muğla İl Müdürü İlyas Sarıyerli de, İŞ-KUR’un misyonunun işgücü piyasası ihtiyaçları doğrultusunda; iş ve işçi bulmaya aracılık hizmetini etkin bir şekilde sunmak, işgücünün istihdam edilebilirliğini artırmaya yönelik aktif programlar yoluyla istihdamı kolaylaştırmak olduğunu ifade ederek Basın İlan Kurumu ile birlikte aynı çalışmaları yerel basın kuruluşları için gerçekleştirebileceklerini söyledi.

İki kurum arasında imzalanan protokole göre; iş ve meslek danışmanlığının yanı sıra, talep oluşması halinde mesleki eğitim kursu, işbaşı eğitim programı ve girişimcilik eğitim programları düzenlenecek.
Kaynak: İHA