Başbakan Yıldırım'dan güldüren 'son dakika' anısı

Başbakan Yıldırım, Türkiye milletinin son dakika başarılarıyla bilindiğini söyledi. Yıldırım konuyla ilgili olarak Japon mühendislerle yaşadıkları bir anıyı anlattı.

Başbakan Yıldırım'dan güldüren 'son dakika' anısı
Başbakan Yıldırım'dan güldüren 'son dakika' anısı
Başbakan Binali Yıldırım, Türkiye İhracatçılar Meclisi tarafından düzenlenen ihracat zirvesinde konuştu. Yıldırım, Türkiye milletinin 'son dakika' başarılarına dikkat çekerek, Marmaray'daki Japon mühendislerle ilgili anısını anlattı.

Başbakan Yıldırım söyle konuştu:

''2013 yılının başlarındaydı. Ocak ayında biz de Marmaray'ı cumhuriyetin 90. yılında açmaya karar verdik. O zaman cumhurbaşkanımız başbakandı. Dedi ki, '29 Ekim'de açalım.' Biz böyle mosmor vaziyette, çünkü 2018 kontrata.

JAPON HAVAYA KALKTI

Topladık bütün Türk ve Japon ortakları, değerlendirme yaptık. Dedik ki, 29 Ekim'de açıyoruz. Japon 'tamam' dedi, '2018'in 29 Ekim'ine hazır hale getiririz'.

'Duymadın galiba' dedim, bu senenin '29 Ekim'ine'.

Adam 'Höh' bir havaya kalktı, dedim 'Otur bakalım, otur sen.'

SARAYBURNU'NDA ATLA


Japon mühendisin 'Yapamayız, mümkün değil' cevabı üzerine 'O zaman git Sarayburnu'ndan atla yapamıyorsan. Siz alışkınsınız zaten bu işlere' dediğini ifade eden Yıldırım, şöyle devam etti:

BİZİMKİLER KONUŞMUYOR, AMA JAPON'U FİŞEKLİYOR

''Adamı bir türlü ikna edemiyoruz, 'yok, olmaz' diyor başka bir şey demiyor. Bizimkiler sessiz, bizden çekiniyorlar. Onlar konuşmuyor, ama Japon'u fişekliyorlar. Baktık işler kötüye gidiyor dedim ki 'Sizi bu kadar üzmeyelim, siz bırakın yarın ben şantiyeyi devralıyorum.'

JAPONLAR YAPAMADI DERLER


'Nasıl olacak?' dediler.

'Size ne' dedim, 'Siz bırakın sorumluluk bize ait' dedim. 'Biz yaparız açarız, ama şöyle bir sıkıntı olabilir, Japonlar da bu Marmaray'ı yapamadı derler o da önemli değil.'

Bu kadar işin arasında bu onlara çok ağır geldi. Fakat, yaptık sonunda nasıl yapıldığına onlar da inanamadı.''