Ataşehir'de Camlar Geri Dönüşüme Kazandırılıyor

Camın geri dönüşüme kazandırılması için İçeren-köy mahalle pazarında etkinlik düzenleyen Ataşehir Belediyesi ekipleri, vatandaşlara camın geri dönüşümünün enerji tasarrufuna faydalarını anlattı. Vatandaşlar etkinlikte getirdikleri boş cam şişeleri stantta bulunan cam kırıcı ile cam kumbarasına atıp geri dönüşüme destek verdi.

Ataşehir'de Camlar Geri Dönüşüme Kazandırılıyor
Ataşehir Belediyesi, “Cam Yeniden Cam” projesi kapsamında İçerenköy Mahalle Pazarı’nda “Cam Pazar Aktivitesi” düzenlendi.

Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ile bir cam firmasının işbirliğiyle yapılan etkinlikte, camın geri dönüşümüyle ilgili pazarda bir stant kuruldu.  “Getir Boş Cam Şişeyi Kurtar Geleceği” sloganıyla düzenlenen etkinlikte vatandaşlar getirdikleri boş cam şişeleri stantta bulunan cam kırıcı ile cam kumbarasına atıp geri dönüşüme katkı sağladı. Ayrıca vatandaşlara camın geri dönüşümünün önemi, çevreye, ülke ekonomisine ve enerji tasarrufuna faydaları konusunda da bilgi verildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Ataşehir Belediyesi Başkan Yardımcısı Hüseyin Hışman, “Belediyemiz kuruluşundan bugüne kadar her alanda olduğu gibi çevreye karşı duyarlılığını farkındalık yaratma üzere birçok projeyi yaşama geçirdik. Ne kadar çevreci bir belediyeci anlayışımız olduğu ortada. Bugün de burada yine yurttaşlarımızla birlikte bir farkındalık yaratmak amacıyla çevreye karşı bir duyarlılık için buradayız. Sağlıklı insanların,  sağlıklı çevrede ancak olabileceklerini, insanın öncelikle yaşamı her şeye, her canlıya saygı duyması gerektiğini, sonuç itibariyle gelişen dünyada üretim sonucu, çevrenin ne kadar zor şartlar altında olduğunu her gün canlılara ciddi zararlar verdiğimizi hepimiz biliyoruz. Bu anlamda bir nebze de olsa biz Ataşehir’de; çevremize, doğamıza canlılarımıza zarar vermemek adına, onları korumak adına gün geçtikçe yeni projeler yapıyoruz. Bundan sonrada yapmaya devam edeceğiz” dedi.

Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Ayten Kartal ise, “Cam materyal olarak yüz de yüz dönüşebilen tek malzemedir. Bir camı geri kazandığınız da onu tamamından yeni bir cam elde edebiliyorsunuz. O çerçevede böyle bir farkındalık yaratmak istedik” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA