Ankara DT'ye 'Seyirci Beğeni' Ödülü

'20. Dostoyevski Tiyatro Festivali'nde Ankara Devlet Tiyatrosu yapımı 'Yeraltından Notlar' oyunu, 'Seyirci Beğeni' ödülüne değer görüldü

Ankara Devlet Tiyatrosu yapımı 'Yeraltından Notlar' oyunu, '20. Dostoyevski Tiyatro Festivali'nde 'Seyirci Beğeni' ödülü aldı.

F. M. Dostoyevski Novgorod Akademik Dram Tiyatrosu tarafından Veliki Novgorad ve Staraya Russa şehirlerinde düzenlenen ve bu yıl 20'ncisi gerçekleştirilen Dostoyevski Tiyatro Festivali'ne Rusya'nın Moskova, St. Petersburg, Vologda, Perm, Lipetsk ve İrkutsk şehirlerinden önemli tiyatroların yanı sıra, Litvanya, İran, Türkmenistan ve Türkiye'den profesyonel tiyatro grupları katıldı.

Festivalde ünlü Rus yazar Fyodor Mihayloviç Dostoyevski'nin 'Karamazov Kardeşler', 'Gülünç Bir Adamın Rüyası', 'Suç ve Ceza', 'Beyaz Geceler', 'İkiz, Bobok' ve 'Uysal Kız' gibi önemli eserlerinin uyarlamaları yer aldı.

Ankara Devlet Tiyatrosu, Dostoyevski'nin 'Yeraltından Notlar' kitabından uyarlanan aynı isimli oyununu, festival kapsamında 9 Kasım Çarşamba günü Rusiç Kültür Merkezi'nde sahneledi.

Sergilenen oyunlar, Rusya'nın önde gelen tiyatro yönetmenleri, tiyatro eleştirmenleri ve Rus devlet tiyatro sanatçılarından oluşan jüri tarafından değerlendirildi. Ankara Devlet Tiyatrosunun sergilediği oyun, festivalin 'seyirci beğeni' ödülüne layık görüldü.

Festival süresince Dostoyevski'nin eserleri hakkında konferanslar ve okuma günleri de gerçekleştirildi.
Kaynak: AA