Al Di Meola İstanbul'da Konser Verdi

Dünyaca ünlü gitar virtüözü Al Di Meola, yeni albümü 'Elysium & More' turnesi kapsamında müzikseverlerle buluştu.



Zorlu Performans Sanatları Merkezi'nde gerçekleşen konserde Al Di Meola, bu albümün aynı adı taşıyan 'Elysium' kelimesinin bugünlerdeki ruh halini yansıttığı için seçtiğini belirtti. Sanatçı, İstanbul'a gelmekten mutluluk duyduğunu ve dinleyicilerin mutlu bir gece geçirmesini dilediğini söyledi.

Müziğinin geçmiş ve geleceği, tekniği ve derin duyguları birleştirdiğini dile getiren Al Di Meola, 'Adour', 'Purple and Gold', 'Elysium' ve 'Etcetera in E-Minor' gibi bestelerini sunduğu gitar performansıyla beğeni topladı.

- Al Di Meola

İtalyan asıllı Amerikalı bir ailenin çocuğu olarak 1954’te doğan Al Di Meola, çocuk yaşta gitarla tanıştı. Sanatçı, kariyer yolculuğuna Chick Corea’nın Return To Forever grubuyla başladı, 1976’de önce Land of the Midnight Sun, sonra da Elegant Gypsy geldi. Al Di Meola, dört yılda dört albümün ardından ise John McLaughlin ve Paco de Lucia ile birlikte Friday Night In San Francisco albümünü dinleyicileriyle buluşturdu.

Stanley Clarke, Lenny White, Jean-Luc Ponty, Bireli Lagrene gibi büyük müzisyenlerle de çalışmalar yapan sanatçı, birçok ödüle layık görüldü ve farklı müzik türlerini başarıyla harmanladığı albümleri yüksek satış rakamlarına ulaştı.

Kaynak: AA