Akçakale'de Yol Yapım Çalışmaları Devam Ediyor

Akçakale Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından Öncül kırsal mahallesinde yol genişletme ve yıkım çalışmaları devam ediyor.

Akçakale'de Yol Yapım Çalışmaları Devam Ediyor
Bölgede bir süre önce başlatılan çalışmalar kapsamında, gerçekleşen yıkım işlemlerinin ardından 3 yeni konutun daha yıkımı yapıldı.

Öncül kırsal mahallesinde, mahalle içi yolların genişletilmesi ve imara uygun olmayan yapıların ortadan kaldırılıp güzel bir görüntüye kavuşturulması anlamında yıkılan 3 konutun enkazı, iş makineleriyle taşındı. Yıkım sırasında hiçbir problemin yaşanmaması dikkatlerden kaçmazken mahalle Muhtarı Ali Kurt çalışmalardan duydukları memnuniyeti dile getirerek, “Akçakale Belediye Başkanı Abdülhakim Ayhan’a teşekkür ediyoruz. Şuan çalışmaların yapıldığı yerde kış aylarında çamurdan geçilmiyor. Aynı zamanda yollar çok dardı. Belediyemizin burada yaptığı çalışma ile birlikte hem toprak olan yoldan kurtulup daha temiz ve daha geniş bir yola kavuşacağız. Tabi ki bu çalışmaların yapıla bilmesi için birkaç konutun yıkılması gerekiyordu. Bizlerde belediye ekiplerine yardımcı olarak sağduyu örneği gösterdik. Biliyoruz ki bu çalışmalar bittikten sonra mahallemizin görünümü değişip standartları yükselecek. Başta Akçakale Belediye Başkanımız Abdülhakim Ayhan olmak üzere tüm belediye çalışanlarına teşekkür ediyorum" dedi.

Akçakale Belediye Başkanı Abdülhakim Ayhan ise yaptığı açıklamada, “Bölgenin en işlek güzergahlarından olan Öncül mahallesinin yollarını genişletmek ve yol standartlarını artırarak bölgeyi rahatlatmak amacıyla çalışmalar yürütüyoruz. Bu amaçla yola gelen meskenleri istimlak ederek yıkıyoruz. İki betonarme, bir toprak olmak üzere toplam 3 konutun yıkımını gerçekleştirdik. Yıkım işlemlerimiz tamamlandıktan sonra yol yapım çalışmalarına başladık. Seçim döneminde de sıkça dile getirdik ve sözlerimizin de arkasındayız. Her kırsal mahallemiz hizmet görecek demiştik. Geldiğimiz bu günde arkamıza dönüp baktığımızda belediye olarak elimizin değmediği kırsal mahalle yani köy bırakmadık. Bu anlamda tekrar tekrar hizmetleri gözden geçirerek yine eksik olan hizmetleri vatandaşımızın ayağına götürmeye devam edeceğiz. Ben özellikle Öncül kırsal mahallemizin tüm sakinlerine ve özellikle evini yıktığımız kardeşlerime göstermiş oldukları sağduyu için çok teşekkür ediyorum. Bilinsin ki evini yıkım kararıyla yıktığımız hane halkını da mağdur etmeyeceğiz. Elimizden gelen her türlü desteği vereceğiz. Çalışmalarımız bu alanda son bulduktan sonra ortaya çok güzel bir çalışma çıkmış olacak. Yapılan bu çalışmaların mahalle halkına hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.

Kaynak: İHA