Adana Tarım Fuarı Açılıyor

Adana’da bölgenin en kapsamlı tarım fuarı olan Adana 10. Uluslararası Tarım, Hayvancılık, Tavukçuluk ve Süt Endüstrisi Fuarı, Adana Sera-Bahçe Fuarı ile eş zamanlı olarak kapılarını yarın açıyor.

Adana Tarım Fuarı Açılıyor
TÜYAP Adana Fuarcılık A.Ş. tarafından TÜYAP Adana Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde 16-20 Kasım arasında gerçekleştirilecek fuarla ilgili Divan Oteli’nde bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

TÜYAP Anadolu Fuarları Genel Müdürü Cihat Alagöz, bu yıl yüzde 20 oranında büyüyen Adana 10. Uluslararası Tarım Fuarı’nın bölge ekonomisine büyük katkı sunduğunu söyledi.

Alagöz, “253 firma temsilciliği ve kuruluşun katılımcı olarak fuarımızda yer alması Adana başta olmak üzere bölgemizin tarım sektöründe önemli bir konumda bulunduğunun göstergesidir. Bu yıl yüzde 20 oranında büyüyerek 30 bin metrekare alanda hazırladığımız fuarlarımız bölgesel anlamda sektörün en önemli etkinliği olmuştur” dedi.

Fuar için Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım Çavuşoğlu ile 9 farklı ülkeden 150 yabancı iş adamının geleceğini belirten Alagöz şunları söyledi:

“TÜYAP yurtdışı ofislerinin desteği ile Gürcistan, Azerbaycan, Mısır, İran, Irak, Makedonya, Sırbistan, Ukrayna ve KKTC’den alım heyetleri fuarımızda bulunacaklar. Fuarımızın açılışı için ayrıca KKTC Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım Çavuşoğlu da beraberinde ki iş adamı heyeti ile birlikte fuarımızda ürün ve hizmetlerini sergileyen firmalarımız ile temasta bulunacaklar.”

TÜYAP Adana 10. Uluslararası Tarım ve Sera Bahçe Fuarları; Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Adana Valiliği, Adana Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Ziraat Odaları Birliği, Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği, Adana Ticaret Borsası, Adana Ticaret Odası, Adana Sanayi Odası, Seyhan, Yüreğir, çevre il ve ilçelerin Ziraat Odaları, TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Adana Şubesi, Adana İli Arı Yetiştiricileri Birliği, Adana İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği, Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği destekleriyle, Türk Tarım Alet ve Makinaları İmalatçıları Birliği (TARMAKBİR) ve Çukurova Fuarcılık (ÇUFAŞ) işbirliğinde düzenlenecek.

Fuarda, sektör temsilcileri çok sayıda ürünü yakından görüp inceleme fırsatı bulacak.
Kaynak: İHA