ABD'den Myanmar Hükümetine Çağrı

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Trudeau: 'Myanmar hükümetinin artan şiddet olaylarının azaltması ve etkilenen bölgelere yardım götürmesi önemli'.

ABD Dışişleri Bakanlığı, Myanmar hükümetine çağrıda bulunarak, Arakan eyaletinin batısındaki şiddet olaylarının sona ermesi için daha fazla çaba göstermesini istedi.

Bakanlık Sözcüsü Elizabeth Trudeau, günlük basın toplantısında Arakan’da yaşanan şiddet olaylarına değindi.

Arakan'daki çatışmalardan dolayı derin kaygı duyduklarını belirten Trudeau, gelişmeleri yakından takip ettiklerini bildirdi.

ABD delegasyonun tarihi daha önceden belirlenmiş bir toplantı üzerine Myanmar'da olduğunu belirten Trudeau, ABD delegasyonunun sivillerin ölümlerine ilişkin Burma hükümetinin daha şeffaf olması gerektiğine dikkati çektiğini kaydetti.

Trudeau, 'Myanmar hükümetinin artan şiddet olaylarını azaltması ve etkilenen bölgelere yardım götürmesi önemli.' diye konuştu.

Myanmar'da ordunun, ekim ayında sınır karakollarına düzenlenen saldırıların ardından çatışmalara sahne olan Arakan eyaletinde Müslümanlara (Rohingyalar) ait köylere düzenlediği saldırılarda 28 kişi öldü.

İnsan Hakları İzleme Örgütünün yayınladığı 22 Ekim-10 Kasım tarihli uydu görüntüleri de 430 evin yakıldığını gösteriyor.

Kaynak: AA