23. İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları'na Doğru

Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç:'23. İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları, Samsun'un tanıtımına, turizmine ve ekonomisine büyük katkı sağlayacak'

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, gelecek yıl Samsun'da düzenlenecek 23. İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları'nın, Samsun'un tanıtımına, turizmine ve ekonomisine büyük katkı sağlayacağını ifade etti.

Bakanlıktan yapılan açıklamada Kılıç'ın, 18-30 Temmuz 2017'de Samsun'un ev sahipliğinde düzenlenecek organizasyon ile ilgili görüşlerine yer verildi. Kılıç, 23. İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları'nın Samsun'un tanıtımına, turizmine ve ekonomisine büyük katkı sağlayacağını belirterek, ''Organizasyon için gereken altyapı çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Tesisleşme oranı şu anda yüzde 95 seviyesinde. Ülkemize ve Samsunumuza yakışır bir organizasyon olacak.'' değerlendirmesinde bulundu.

Sporda 'marka kent' olma yolunda emin adımlarla ilerleyen Samsun'un, İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları ile birlikte bir 'olimpiyat şehri' olacağını vurgulayan Kılıç, şunları kaydetti:

'İşitme Engelliler Olimpiyatları öncesi yapılan '365 gün kala' etkinliği başarılı bir şekilde sonuçlandı. Gelecek yıl Samsun'da tam bir spor şöleni yaşanacak. Samsunlu hemşehrilerimiz hazır olsun, biz hazırlıklarımızı tamamlamak üzereyiz. Olimpiyat oyunları, Samsun'un tanıtımına, turizmine ve ekonomisine büyük katkı sağlayacak. Oyunlara yaklaşık 6 bini sporcu olmak üzere 10 bin kişinin katılımı öngörülüyor. 109 ülkenin katılacağı bu dev organizasyon için Samsun'a 20 ila 30 bin arasında sporsever gelecek, ayrıca 1,5 milyara yakın izleyici medya aracılığıyla bu büyük dünya organizasyonunu izleyecek.'

- 'Tesisleşmede yüzde 95 seviyesindeyiz'

Gençlik ve Spor Bakanlığının yanı sıra Samsun Valiliği, büyükşehir belediyesi ve ilçe belediyelerinin, ilk akıllı oyunlar olması hedeflenen 23. İşitme Engelliler Olimpiyatları için hazırlıklarını tüm hızıyla sürdürdüğünü ifade eden Kılıç, yapımına başlanmış birçok tesisin tamamlandığını, kalan birkaç tesisin yapımında da sona yaklaşıldığını bildirdi.

Oyunların yapılacağı tesislerle ilgili son bilgileri veren Kılıç, 'Yatırımlarımız arasında çok önemli tesisler var. Bu tesislerin Samsun'a kazandırılması adına çalışmalarımıza hızla devam ediyoruz. Şu an tesisleşme anlamında yüzde 95 seviyesindeyiz. Artık Samsun'un spor altyapısında hiçbir eksiği kalmayacak. Samsunumuz şu anda yerel yönetimleriyle, mülki idaresiyle, bakanlığımızın yaptığı çalışmalarla bu büyük organizasyona hazırlanıyor.' ifadelerini kullandı.
Kaynak: AA