Zeka Ve Yetenek İçin Büyük Buluşma

Türkiye Zeka Vakfı ve ODTÜ işbirliğiyle 1920 Kasım'da Ankara'da 4. Zeka ve Yetenek Kongresi düzenlenecek

Türkiye Zeka Vakfı (TZV) ve Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) işbirliğiyle 19-20 Kasım'da Ankara'da 4. Zeka ve Yetenek Kongresi düzenlenecek.

Türkiye Zeka Vakfı'ndan yapılan açıklamaya göre, ODTÜ Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenecek kongrede Türkiye Zeka Vakfı Başkanı Emrehan Halıcı, Türkiye İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Başkanı Prof. Dr. A. Arif Ergin, ODTÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Verşan Kök ve ODTÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gölge Seferoğlu'nun da aralarında bulunduğu 35 akademisyen, eğitimci, zeka ve yetenek konularında tanınmış kişiler konuşma yapacak. Kongreye ayrıca bazı sosyal medya fenomenleri de katılacak.

Kongre, zeka testlerinin eskimiş olmasından kaynaklanan sorunlara çare bulmak, zeka ve yetenek kavramlarını tanımlamak, anlamak ve anlatmak amacını taşıyor.

Sosyal iletişimin zeka ve yetenekle ilişkisi, beynin yapısı, üstün zekalı çocukların eğitiminde izlenmesi gereken yollar ve karşılaşılabilecek sorunlar ile bu kapsamda ailelere düşen görevler kongrede ele alınacak konular arasında bulunuyor.

Kongrenin biletlerinin 11 Kasım'da tükendiği belirtildi.

Kaynak: AA