Van'da Öğretmenlere 'Endüstri 4.0' Semineri Verildi

İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) arasında imzalanan protokolle, ilde görev yapan Elektrik-Elektronik, Endüstriyel Otomasyon ve Makine Teknolojileri öğretmenlerine 'Endüstri 4.0' konulu seminer verildi.

Edremit Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Konferans Salonu'nda, Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Özkan Atan tarafından katılımcılara 'Endüstrinin tarihsel süreci', 'Endüstrinin ülkemizde ve dünyadaki durumu' konularında bilgiler aktarıldı.

Seminer sonunda kısa bir konuşma yapan YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, kurumlar arası işbirliğinin önemine değinerek, kurumlarla iş birliği konusunda YYÜ olarak her zaman öğretmen ve öğrenci için bütün imkanları seferber etmeye hazır olduklarını ifade etti.

İl Milli Eğitim Müdürü Kıyasetin Kırekin ise, 'Endüstri 4.0' seminerinin öğretmen camiası için önemli olduğuna dikkati çekerek, üniversitenin bu konuda vermiş olduğu destekten dolayı teşekkür etti.

Katılımcılara sertifikalarının verilmesiyle son bulan programa, YYÜ Öğretim Üyesi Doç. Dr. Naci Genç, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Mustafa Danışman ve öğretmenler katıldı.

Kaynak: AA