Tatvan'da Nisan Ayında Altyapı Çalışmalarına Başlanacak

Bitlis’in Tatvan ilçesinde yapılacak olan ve tüm yerleşim alanını kapsayacak su ile kanalizasyon altyapı çalışmasına 2017 yılının Nisan ayında başlanacağı ve 2 yıl içinde tamamlanacağı belirtildi.

Tatvan'da Nisan Ayında Altyapı Çalışmalarına Başlanacak
Su ve kanalizasyon altyapı çalışması hakkında gazetecileri bilgilendiren Tatvan Belediye Başkanı Fettah Aksoy, 2017 yılının Nisan ayında başlanacak olan altyapı çalışmasını 2 yıl içinde tamamlamayı planladıklarını söyledi.

İlçenin tümünü kapsayacak olan çalışmayı 700 gün içine sığdırmayı hedeflediklerini ifade eden Başkan Aksoy, “İlçemizde yıllardır altyapı sorunu var. Çok eski bir altyapıya sahip olan Tatvan’da aralıklarla kanalizasyon tıkanması ve içme suyunda sızmalar yaşanıyordu. Halk mağdur olmasın diye aralıklarla bu sorunların büyük çoğunluğunu giderdik. Burada altyapı yapıldığında hane sayısı ve nüfus azdı. İlçemiz her geçen gün büyüyor ve gelişiyor. Haliyle eski altyapı yeterli gelmediği için ve sorunlar yaşadığımız için yeni bir çalışma yürütmek zorunda kaldık. Su ve kanalizasyon ihalesi yapılmıştı ve müteahhit firma belirlendi, sözleşme imzalandı. Bu yıl kış ayları dolayısıyla kazı işlerine girilmeyecek, fakat önümüzdeki günlerde yükleyici firma ön tespitini yapacak ve şantiyesini kuracak. 2017 yılının Nisan ayı itibarıyla su ve kanalizasyon altyapı çalışması başlayacak. O zamana kadar yüklenici firma ile iş programı çerçevesinde çalışmalar yürüteceğiz. Çünkü, altyapı ile birlikte eş zamanlı olarak üst yapı çalışması da yürüteceğiz. Bunun için şimdiden kaldırım ve su kanaleti işlerini tamamlamaya çalışıyoruz. Altyapı çalışması başlayıp tamamlandığı yerde hemen yol yapım çalışması olacak. Halkımızın mağdur olmaması için sıkı bir iş takvimi oluşturmaya çalışıyoruz ve bölgesel olarak aynı anda alt ve üst yapı çalışmalarına başlayıp bitirmeyi amaçlıyoruz. Böylelikle kanalizasyon ve içme suyu altyapı çalışması ile birlikte yol çalışmaları da bitmiş olacak. Şu an ilçe merkezindeki dikey yollarda kaldırım ve su kanaleti çalışmaları yürütülüyor. O zamana kadar bunlar tamamlanmış olacak. Şu an afet kodundan dolayı Van Gölü atık sulara maruz kalıyor, ama altyapı çalışmasıyla birlikte onu da çözüp Van Gölüne akan kanalizasyonların önünü kapatacağız. Altyapı çalışması sonrası Tatvan güçlü bir kanalizasyon ağına sahip olacak. Ayrıca ilçe merkezi tamamen temiz bir suya kavuşacak. İnşallah bahar aylarının başlamasıyla altyapı çalışmalarına başlayacağız. Bu nedenle belki vatandaşlarımız bu konuda biraz sıkıntı yaşayabilirler, onlardan isteğimiz bizi hoş görsünler. Çünkü her nimetin bir külfeti var. Altyapı da biraz zahmetli bir iş ve tüm ilçeyi kapsıyor. Biz bu konuda vatandaşlarımızdan bize karşı toleranslı olmalarını istiyoruz. İnşallah altyapı bittikten sonra hepimiz rahata kavuşacağız. Tatvan’ın tamamı yeni bir altyapı, yeni yollar ve kaldırımlara sahip olacak” dedi.

Kaynak: İHA