TAF'tan, Misafirlerine '15 Temmuz' Sunumu

TAF, Akdeniz Atletizm Birliği toplantısı için değişik ülkelerden İstanbul'a gelen konuklarına, '15 Temmuz Milletin Destanı' başlıklı bir sunumla, darbe girişimi ve sonrasında yaşananlar hakkında bilgilendirme yaptı.

Türkiye Atletizm Federasyonu (TAF), Akdeniz Atletizm Birliği Toplantısı için değişik ülkelerden İstanbul'a gelen misafirlerini, '15 Temmuz Milletin Destanı' başlıklı bir sunumla, darbe girişimi ve sonrasında yaşananlar hakkında bilgilendirdi.

TAF'tan yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 15 Temmuz darbe girişiminin tüm dünyaya anlatılması çağrısı doğrultusunda TAF ev sahipliğini üstlendiği Akdeniz Atletizm Birliği Yönetim Kurulu Toplantısı'nda bir sunum gerçekleştirdi.

TAF Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Bayazıt'ın yaptığı 20 dakikalık sunumda, darbe girişiminin başladığı 15 Temmuz akşamının ilk saatlerinden itibaren ve sonrasında, Türk Milletinin gösterdiği direniş ve yaklaşım ile bir ay boyunca devam eden milli irade nöbetleri, kronolojik sırayla misafirlere anlatıldı. 100'e yakın dikkati çeken fotoğrafla hikayeleştirilen sunumun ardından görüşlerini aktaran misafir yöneticiler, Türk Milletinin demokrasiye sahip çıkmasının önemine vurgu yaparken, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimini lanetledi.

Toplantıya, Avrupa Atletizm Birliği Başkan Yardımcısı ve MAU Genel Sekreteri Jean Gracia, MAU Eş Başkanları Bernard Amsalem, Fathi Hachicha, üyeler Jose Luiz De Carlos, Amar Bourras, Vladimir Mikulec, Muhammed Achbal, Elie Saade, Slahedine Boudina ve MAU Sektereti Christophe Halle Umieux katıldı.
Kaynak: AA