Siirt'in En Kapsamlı Spor Salonu Kadınlara Da Hizmet Vermeye Başladı

Siirt’te kadınlara yönelik ilk kez 16 grup ve 4 dans dersi veren bir spor salonu hizmete girdi. Kadınlar ilk gösterilerini trafiğe kapattığı caddede yaptı.

Siirt'in En Kapsamlı Spor Salonu Kadınlara Da Hizmet Vermeye Başladı
Siirt’te yakın bir zaman önce hizmete giren King’s Fitness Center adlı spor salonu, kadınlara da hizmet vermeye başladı.

Salonda kadınlara haftanın 2 günü step aerobik, pilates, fat burn crunch abs (karın egzersizi), tango, çaça, vals ve salsa eğitimleri verileceği belirtildi.

Kadın Antrenör Hasibe Ataker, kadınlara yönelik 16 dalda kurs vermeye başladıklarını belirterek, kadınların günlük işlerinin yanında spor da yapmaları gerektiğini, bu konuda kadınlara yönelik çok güzel imkanlar uluşturduklarını aktardı. Ataker, "Tüm kadınları spor yapmaya dans etmeye davet ediyorum" dedi.

Sporu çok yararlı bulduğunu kaydeden 17 yaşındaki Rojbin Dündar da, "Spora olan aşkımdan dolayı derslere geldim. Sporu hep erkekler yapacak değil, kızlar da yapmalıdır" diye konuştu.

Doğu’da kadınlara yönelik bir baskı olduğunu dile getiren 15 yaşındaki Beyzanur Aktay ise, "Sporu çok seviyorum. Güneydoğuda kadınlara yönelik zaten bir baskı var. Kadınlar bu önyargıya kapılmaktansa birazda kendilerine zaman ayırmalarını tavsiye ediyorum. Bizden büyük ve küçükler de spora dahil olabilir. Kas yapan derslerinin yanında dans derslerine ilgi gösteriyorum" ifadelerinde bulundu.

Kadınlar daha sonra ilk etkinliklerini, antrenörleri eşliğinde salonun önündeki caddeyi kısa süre trafiğe kapatarak, bati combat, bosu ve fat burn kurslarını birleştiren küçük bir gösteri yaptı.
Kaynak: İHA