Şehit Kaymakam Safitürk İçin Mevlit Okutuldu

Mardin'in Derik ilçesinde teröristlerin gerçekleştirdiği saldırıda şehit düşen Derik Kaymakamı Safitürk için Sinop, Tokat ve Kastamonu'da mevlit okutuldu.

Şehit Kaymakam Safitürk İçin Mevlit Okutuldu
Mardin'in Derik ilçesinde teröristlerin makam odasına el yapımı patlayıcı ile gerçekleştirdiği saldırıda şehit düşen Derik Kaymakamı Muhammed Fatih Safitürk için Sinop, Tokat ve Kastamonu'da mevlit okutuldu.

Sinop Valiliği tarafından Büyük Cami'de düzenlenen mevlitte Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından dualar edildi. Mevlide Vali Hasan İpek, Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, İl Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Vatandaşlardan Adem Yurdakul, mevlidin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, şehit Kaymakam Safitürk'e Allah'tan rahmet diledi. Terörü lanetleyen Yurdakul, 'Bütün terör örgütleri inşallah bir gün yok olup gidecekler. Devlet, millet el ele vererek terör belasından kurtulacağız. Allah onları ıslah etsin.' dedi.

Mevlide katılan diğer vatandaşlar da terör örgütü PKK'ya tepki gösterdi.

- Tokat ve Kastamonu

Şehit Kaymakam Safitürk için Tokat ve Kastamonu'da da mevlit okutuldu.

Tokat'ta valilik tarafından Ali Paşa Cami'de düzenlenen mevlitte, Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından dualar edildi. Mevlide Tokat Valisi Cevdet Can ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Kastamonu'da ise İl Müftülüğünce Şeyh Şaban-ı Veli Cami'de gerçekleştirilen mevlitte, Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından şehit Kaymakam Safitürk ve tüm şehitler için dualar edildi. Mevlide Kastamonu Valisi Mesut Yıldırım ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA