Salihli'den Ahıska Türklerine Yardım Eli

Manisa’nın Salihli ilçesindeki öğretmen ve öğrenciler, Erzurum’un Üzümlü ilçesindeki Ahıska Türkleri öğrencilerine yardım eli uzattı.

Salihli'den Ahıska Türklerine Yardım Eli
Salihli’deki Ahmet Yesevi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Edebiyat öğretmeni İsmail Kıran ve Kemal Ural Anadolu Lisesi Rehber Öğretmeni Mustafa Palas öncülüğünde başlatılan, öğrenciler tarafından büyük ilgi gören yardım kampanyasında toplanan kırtasiye malzemeleri, ders araç gereçleri ve kitaplar Erzincan’ın Üzümlü ilçesine gönderildi. Gönderilen kırtasiye malzemeleri ise Ahıska Türkleri öğrencilerinin yer aldığı Erzurum’un Üzümlü ilçesindeki Geyikli İlkokulu’na ulaştı.

Ahıskalı Türklere az da olsa katkıda bulunup, farkındalık oluşturmak için bu kampanyayı gerçekleştirdiklerini vurgulayan Kıran, “1944 yılının 14 Kasım’ını 15 Kasım’a bağlayan gecede başlayıp aylarca süren sürgün yolculuğu hala devam etmektedir. Yüzbinlerce Ahıskalı soydaşımız dünyanın dört bir tarafına dağıtılmış durumdadır. İzmir, Ankara, Diyarbakır, Manisa ne kadar Türk yurdu ve Türk ise, Ahıska da o kadar Türk yurdu ve Türk’tür. Devletimiz büyüklüğünü göstermiş binlerce Ahıskalı Türk’ü ülkemizin değişik yerlerine yerleştirmiştir. Son olarak Erzincan’ın Üzümlü ilçesine 116 aile, yaklaşık 500 kişi geldi. Onların sıcak bir yuvaya sahip olmaları, çocuklarını güvenle geleceğe hazırlamaları bizleri mutlu eden gelişmelerdir. Ahıskalı kardeşlerimiz için az da olsa katkıda bulunmak, Salihli kamuoyunda ve ülke genelinde farkındalık oluşturmak amacıyla başlattığımız kampanyamızda toplanan okul malzemelerini, büyük sürgünün yıldönümünde Üzümlü ilçesine ulaştırdık. Kırım’da, Tebriz’de, Ahıska’da, Urumçi’de, Türkmeneli’nde yaşayan kardeşlerimize karşı mahcubiyetimiz bir nebze de olsa böyle çalışmalarla azalacaktır. Dünya üzerinde yaşayan bütün Türk’lerin bir ve beraber olarak daha güçlü, daha özgür ve daha mutlu olduğu günleri olacağına inancımız tamdır." dedi.

Kıran, yardımların toplanması ve ulaşmasında yardımcı olan Manisa Büyükşehir Belediyesi, Salihli Belediyesi, Salihli Türk Eğitim Sen İlçe Temsilciliği, Manisa Büyükşehir Belediyesi Demirci Koordinatörü Kazım Aysan, Sapmaz Sürücü Kursu, Grappa Üzüm İşletmesi ile öğrenci ve yardımsever Salihli halkına teşekkür etti.
Kaynak: İHA