Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Açıklaması

'Ordulu hemşehrilerimizin 30 Aralık itibarıyla yapılacak nüfus sayımı için nüfus kayıtlarını Ordu’ya aldırmalarını arzu ediyoruz'.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, 'Ordulu hemşehrilerimizin 30 Aralık itibarıyla yapılacak nüfus sayımı için nüfus kayıtlarını Ordu’ya aldırmalarını arzu ediyoruz. Tüm belediye başkanlarımızı bu konuda hassas olmaya davet ediyorum.' dedi.

Ordu Büyükşehir Belediye Meclisi, Kasım Ayı Olağan Meclis Toplantısını gerçekleştirdi.

Belediyenin Meclis Salonu'nda gerçekleşen toplantıda konuşan Yılmaz, yaz aylarında Ordu ilinin nüfusunun çok yoğun olduğunu ancak nüfus oranının kış aylarında azaldığını, genel bütçeden gelen ödenekle görünen nüfusun eş değer olmadığını ifade ederek, 'En büyük amacımız Ordu'ya yaz ve kış dönemlerinde nüfus oranındaki fark fazla olduğu için zaman zaman sıkıntılar yaşıyoruz.' diye konuştu.

'30 Aralık itibarıyla gerçek nüfusumuzu ortaya koymalıyız.' diyen Yılmaz, şunları kaydetti:

'Bilindiği gibi yaz aylarında nüfusumuz ikiye, üçe katlanıyor. Hayata geçen yatırımlar, devletten gelen nüfusa orantılı kaynakla yapıldığı için gerçek nüfusumuzu göstermeli ve nüfus kaydımızı Ordu’ya aldırmalıyız. Bu konuda tüm belediye başkanlarımıza büyük görev düşüyor. Ordulu hemşehrilerimizin doğrudan destek ödemelerinden faydalanmasının en doğru yolu, nüfus kayıtlarını Ordu'ya aldırmaları olacak. İlimizin daha da kalkınması için yaşamlarının büyük bir kısmını burada geçiren ve buranın nimetlerinden faydalanan insanımızın nüfus kaydını Ordu'ya aldırması gerekiyor. Bu desteği alan Orduluların yüzde 50’sinin nüfusu Ordu dışında kayıtlı. Bizim beklentimiz bu vatandaşlarımızın nüfuslarını Ordu'ya aldırmaları yöndedir.'

Ordu nüfusunun azalması nedeniyle milletvekili sayılarının da 6'dan 5'e düştüğünü dile getiren Yılmaz, milletvekili sayısının yeniden 6'ya yükselmesi için nüfuslarının artması gerektiğini vurguladı.

Yılmaz, konunun yakın takipçisi olacağını, bu konuda gurbette yaşayan Orduluların da elini taşın altına koyması gerektiğini sözlerine ekledi.
Kaynak: AA