Okullardaki 15 Temmuz Köşelerine Yoğun İlgi

Çankırı'daki okullarda oluşturulan '15 Temmuz Şehitler Köşesi' velilerin ve öğrencilerin ilgisini çekiyor.

Çankırı'daki okullarda Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında yaşamını yitiren demokrasi şehitleri için oluşturulan köşe, hem velilerden hem de öğrencilerden büyük ilgi görüyor.

Çankırı Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından il genelindeki tüm okullarda oluşturulan '15 Temmuz Şehitler Köşesi', öğrenciler ve veliler tarafından ziyaret ediliyor. Özellikle ders aralarında köşeleri gezen öğrenciler, o gece yaşananları bir kez daha hatırlıyor.

Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada 15 Temmuz gecesi Türkiye'nin büyük bir badire atlattığını ifade etti. Şehitlerin hatıralarını yaşatmak için okullarda çeşitli çalışmalar yapıldığını söyleyen Yazıcı, 'Bakanlığımızın talimatları doğrultusunda 15 Temmuz şehitlerimizin hatıralarını yad etmek amacıyla il genelinde çalışmalar yapıldı. Bu kapsamda okullarımızda şehitlerimizin anılarını yaşatacak köşeler oluşturuldu.' dedi.

Çalışmaların bunlarla sınırlı kalmadığını vurgulayan Yazıcı, 'Şehitlerimizin anılarını yaşatmak için çok çeşitli etkinlikler yapıldı. Şehitlerimize karşı saygı, hürmet ve şehadet konularının işlendiği programlar düzenlendi. Şehitlerimizin isimleri verilen okullara onlarla ilgili köşeler yapıldı.' diye konuştu.

Orgeneral İsmail Hakkı Karadayı İlkokulu Müdürü Resul Ayhan ise derslerde 15 Temmuz gecesi yaşananlara geniş yer verildiğini anlattı. Okul koridorlarındaki panolarda o gece yaşananlara yer verildiğini dile getiren Ayhan, 'Okulumuz koridorlarına 15 Temmuz'u anlatan panolar düzenledik. Teneffüslerde çocuklarımız yoğun bir şekilde bu panoları inceliyor, ilgi gösteriyor. Öğretmenlerimiz çocuklarımızı bu konularda bilgilendiriyor. Velilerimiz de aynı şekilde ilgiyle takip ediyor.' ifadelerini kulandı.

Ayhan, Türkiye'nin bir daha böyle günler yaşamaması temennisinde bulundu.

Öğrencilerinden Fatma Nida Çelek de darbe girişimi sırasında Ankara'da olduğunu söyledi. Parkta oynarken uçak sesleriyle irkildiklerini ifade eden Çelek, '15 Temmuz gecesinde parktaydık. Uçaklar üzerimizden geçtiğinde korkuyorduk. Eve gelip televizyonu açtığımızda darbe olduğunu söylediler ve o gece çok korktum.' dedi.

Okulda bu konuda çeşitli çalışmalar yaptıklarını kaydeden Çelek, 'Okula geldikten sonra 15 Temmuz'la ilgili köşeler hazırladık. Teneffüslerde bu köşelere bakıyoruz. 15 Temmuz'u hiç unutmayacağız.' diye konuştu.
Kaynak: AA