Manisa Yörük Türkmen Derneği Açıldı

Manisa Yörük Türkmen Derneği, törenle hizmete açıldı.

Şehzadeler ilçesi Alaybey Mahallesi'nde kurulan Manisa Yörük Türkmen Derneği'nin açılışı dolayısıyla tören düzenlendi.

Açılışta, saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okunmasının ardından Kur'an-ı Kerim tilaveti yapıldı.

AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, törende yaptığı konuşmada, demokrasilerde sivil toplum kuruluşlarının büyük önem taşıdığını belirtti.

Derneğin yapacağı faaliyetlerle Türk’e ait her şeyi tanıtacağını ifade eden Özdağ, şunları söyledi:

'Yemeğimiz, kıyafetimiz, sözümüz, destanımız, bin yıldır Anadolu’da bizi biz yapan kültürel değerlerimizi Manisalılara bir kez daha anlatacaklar. Gelecek kuşaklar kültürleri ile tanışacaklar. Devletlerini 3 bin yıl sonra doğacak çocuklarına bırakacaklar. Bin yıldır bu topraklardayız biz. Birileri bizim bu topraklara Orta Asya’daki kuraklık nedeni ile geldiğimizi söylüyorlar. Olabilir ama biz Allah’ın takdiri ile geldik bu topraklara. Türk'ü Türk yapan değer nedir, kılıçtır. Biz Anadolu topraklarına kılıçla geldik ama bizi kalıcı yapan kalemdir, medeniyettir, ilimdir, irfandır, kültürdür. Milletleri kültürler ayakta yaşatır.'

MHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Erkan Akçay da 'Manisa Yörük Türkmen Derneği, Manisamızın ve aziz milletimizin, Türk milletinin dirliğine ve beraberliğine konulmuş bir tuğla, temeline bir harç ve burcunda yükselen bir bayrak olacaktır' diye konuştu.

Dernek Başkanı Arif Kurtoğlu ise amaçlarının Türkmen ve Yörüklerin örf ve adetlerini yaşamak ve yaşatmak olduğunu dile getirerek, derneğin bir önemli amacının da birlik ve beraberlik olduğunu ifade etti.

Açılış törenine, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik ve siyasi partilerin temsilcileri de katıldı.

Kaynak: AA