KYK'lı Gençler Dişlere Ve Kalplere Dokundu

Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) Ankara Nenehatun yurdunda kalan diş hekimliği öğrencileri, genelde göçmen çocukların eğitim gördüğü Uluğbey İlkokulundaki çocuklara ağız bakımı ve çürükten korunma eğitimi verdi.

KYK'lı Gençler Dişlere Ve Kalplere Dokundu
KYK Gönül Bağı etkinlikleri kapsamında Ankara Nenehatun yurdunda kalan diş hekimliği öğrencileri, Siteler Uluğbey İlkokulunda eğitim gören, çoğunluğunu Suriyeli ve Türkmen çocukların oluşturduğu okulda çocuklara ağız bakımı ve çürükten korunma konusunda bilgi verdi. Çocuklara diş macunu ve diş fırçası hediye eden gençler, doğru diş fırçalamasını göstererek diş bakımının önemini anlattı.

Çocuklarla beraber oyunlar da oynayan KYK’lı gençler, çok anlamlı ve özel bir gün geçirdiklerini ifade etti.

KYK’lı öğrencilerden İlayda Elhan Akdoğan, “Aslında sadece diş fırçalamayı öğretecektik onlara. Önlüklerimizle sınıfa girecektik. Belki diş hekimi korkusunu da yenerlerdi böylece. Sonra öğrendik ki Suriye’den gelmişler. Çoğu Türkçe bilmiyor. Nasıl yapacağımız konusunda şaşkınlık yaşadık. Hangi şartlarda yaşıyorlardı, ne tepki vereceklerdi? O küçük bedenlerde öyle büyük, öyle güzel yüreklerle karşılaştık ki. Biz onlara diş fırçalamayı öğrettik, onlar bize sevginin dili, ırkı olmadığını, sınır tanımadığını öğretti” diye konuştu.

Kaynak: İHA