'Kurtuluştan Kuruluşa Yeni Milat 15 Temmuz'

Tekirdağ Tarih Bilincinde Buluşanlar Derneği tarafından 'Kurtuluştan Kuruluşa Yeni Milat 15 Temmuz' konulu program düzenlendi.

TEKİRDAĞ - Tekirdağ Tarih Bilincinde Buluşanlar Derneği tarafından ' Kurtuluştan Kuruluşa Yeni Milat 15 Temmuz' konulu program düzenlendi.

İl Milli Eğitim Konferans Salonunda düzenlenen 'Kurtuluştan Kuruluşa Yeni Milat 15 Temmuz' programı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, İl Milli Eğitim Müdürlüğündeki konferansta, 15 Temmuz gecesinde Türk milletinin, hiçbir zaman için esaret altında, belli güçlerin kontrolü altında tutulamayacağını ispatladığını söyledi.

Ceylan, Türk milletinin 15 temmuz da gösterdiği direniş neticesinde Türkiye topraklarının hiçbir zaman bölünemeyeceğinin, vatanın, milletin bayrağının inmeyeceğinin ve ezanın hiçbir zaman dinmeyeceğinin görüldüğünü belirtti.

Tekirdağ Tarih Bilincinde Buluşanlar Derneği Başkanı Hüseyin Bayol da Türkiye'nin 15 Temmuz gecesi görülmemiş bir ihanet ile karşı karşıya kaldığını vurguladı.

Bayol, ''Milletimiz bu ihanete kendini siper edip, meydanlarda sürdürdüğü demokrasi nöbetleri ile vatanına, milli iradeye ve demokrasiye sahip çıkarak bütün dünyaya asil direnişlerini göstermişlerdir.' diye konuştu.

Konuşmaların ardından katılımcılar 15 Temmuz gecesi yaşanan olayların videosunu izledi.

Kaynak: AA