Ketenli Mahallesi'ndeki Parka Şehidin İsmi Verildi

Şırnak’ın Uludere ilçesinde PKK’lı teröristlerle girdiği çatışma sonucu şehit düşen Piyade Onbaşı Hüseyin Kavalbacak’ın adı Konya’nın Seydişehir İlçe Belediyesi tarafından Ketenli Mahallesinde yaptırılan parka verildi.

Ketenli Mahallesi'ndeki Parka Şehidin İsmi Verildi
Piyade Onabaşı Hüseyin Kavalbacak’ın isminin verildiği park düzenlenen törenle hizmete açıldı. Şehit Babası Ali Kavalbacak’ın şehit düşen oğlu Hüseyin Kavalbacak adına Ketenli Mahallesinde verdiği yemeğe katılan ilçe protokol üyeleri, daha sonra Seydişehir Belediyesi tarafından yaptırılarak hizmete sunulan Şehit Hüseyin Kavalbacak parkını açılışına geçti. Parkın açılışına, Kaymakam Regaip Ahmet Özyiğit, Belediye Başkanı Mehmet Tutal, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Konurer, Belediye Meclis Üyeleri, Seydişehir Belediyesi birim müdürleri ve davetliler katıldı.

“Rabbim hiç bir anne ve babaya böyle bir ızdırap yaşatmasın” diyerek sözlerine başlayan Belediye Başkanı Mehmet Tutal, “Zorlu bir coğrafyadayız. Dünyanın gözbebeği olan bir coğrafyadayız. Birilerinin adeta kalbini sökerek yerleştiğimiz bir coğrafyadayız. Bununda bin yıldır bedelini ödüyoruz. Ödemeye de devam edeceğiz’’ dedi.

Bu süreçte düşmanların kimler olduğunu öğrendiklerini kaydeden Başkan Tutal, “Bize dost gibi görünenlerin kimlerin yanında yer aldığını görünce artık kimlerin dost, kimlerin düşman olduğu belli oluyor. Kimler yanımızda, kimler karşımızda. Biz de bir şehitlik kavramı var. Peygamberlerden sonraki gelen ikinci makam... Cenab-ı Hak ‘Allah yolunda öldürülenlere ölüler demeyiniz. Onlar diridirler ama sizler bilemezsiniz’ buyuruyor. Şehitlerimizi bu toprak uğruna, inancımız uğruna, kitabımız uğruna veriyoruz. İnşallah bu karanlıkların sonu gelecek. Şafağın sökmeye başladığı ışığın görünmeye başladığını düşünüyorum. Şehitler ölmez, ancak biz onları isim olarak da gelecek kuşaklara aktarmamız gerekiyor. Şehidimizin dünyevi olarak isminin yaşaması gerekiyordu. Mahallemize hayırlar getirmesinin diliyorum. Hayırlı olsun” diye konuştu.

Bu vatan için herkesin başını koyduğunu ifade eden Kaymakam Regaip Ahmet Özyiğit, “Şehitlik herkese gelebilir. Bu vatan için ne olursa olsun hepimiz elimizden geleni yapacağız. Yılmadan sonuna kadar devam edeceğiz. Allah o makama bizleri de eriştirsin ben Canı gönülden kendimde istiyorum” ifadelerini kullandı.

Protokol konuşmalarının ardından Kaymakam Özyiğit, Belediye Başkanı Tutal ve AK Parti İlçe Başkanı Konurer tarafından Şehit Piyade Onbaşı Hüseyin Kavalbacak’ın isminin verildiği parkın açılışı yapıldı.
Kaynak: İHA