Kaymakam Safitürk'ün Şehit Edilmesine Mardinlilerden Tepki

Derik Kaymakamı Safitürk'ün terör saldırısında şehit düşmesinin acısını yüreğinde hisseden Mardinliler, PKK'ya tepkisini sürdürdü Vatandaşlardan Hatice Doğan: 'Değerli kardeşimize nasıl kıydılar, bu hainliği nasıl yaptılar?' Mine Çiçek: 'Ciğerimiz yanıyor. İdamla ilgili düzenlemenin bir an önce Meclisten çıkarılmasını istiyoruz' İbrahim Homan: 'Bir Kürt vatandaşı olarak onlara 'Artık yeter' diyorum'

HALİL İBRAHİM SİNCAR - Mardin'deki vatandaşların, Derik Kaymakamı Muhammet Fatih Safitürk'ün şehit olduğu saldırıyı düzenleyen terör örgütü PKK'ya tepkisi devam ediyor.

Safitürk'ün, teröristlerce el yapımı patlayıcıyla yapılan saldırı sonucu şehit düşmesinden derin üzüntü duyan Türk, Kürt ve Arap kökenli vatandaşlar, PKK'yı lanetledi.

Mardinli vatandaşlardan 3 çocuk annesi Hatice Doğan, AA muhabirine, herkesi hüzne boğan hain saldırıyı kınadıklarını söyledi.

Doğan, 'Değerli kardeşimize, kaymakamımıza nasıl kıydılar, bu hainliği nasıl yaptılar? Çok üzülüyoruz, bu acıyı anlatmaya kelimeler yetmez. Derik'e emanet biriydi. Ailesine naaşını göndermek çok üzücü.' ifadelerini kullandı.

Kaymakam Safitürk'ün Derik'i kalkındırmak için çaba göstermesinin terör örgütünü rahatsız ettiğini vurgulayan Doğan, 'Bunlar Güneydoğuyu kalkındıracak adamı yaşatmıyor. Güneydoğu fakirlik ve acı içinde olsun istiyorlar. Bunların zararı Kürt halkınadır.' şeklinde konuştu.

İki çocuk annesi Cahide Tarkan Baki ise kaymakamın şehit edilmesinin acısını yüreklerinde hissettiklerini belirtti.

'Çok üzücü, söyleyecek kelime bulamıyorum. Çocuğunu ve öğretmen eşini görünce dayanamıyoruz. Eşini ve çocuğunu bırakıp görev için buraya gelmişti.' diyen Baki, duygularını gözyaşları içinde dile getirdi.

11 yaşındaki Burak Baki de 'Bu zalimleri hiç unutmayacağız. Cezalarını çok büyük çekecekler. Kaymakamın şehit edilmesi çok büyük bir suç.' dedi.

Şükran Aksin (22), Safitürk'ün çok iyi bir yönetici olduğunu anlatarak, 'Çok içten bir insandı, halkı seven ve Derik için çabalayan biriydi. Ailesinden uzak olmayı bile göze almıştı. Saldırıyı kınıyoruz. Bunların son olmasını istiyorum. Onun için dua ettim, Kur'an okudum. Çok üzülüyoruz, içimiz yandı.' diye konuştu.

- 'Uyanık olalım, birlik ve beraberliğimizi bozmayalım'

Mine Çiçek (46) ise teröristlerin hakkettiği cezanın idam olduğunu ifade etti.

İdam cezasının uygulanmasının bu tür suçların işlenmesini azaltacağını dile getiren Çiçek, şunları kaydetti:

'Ciğerimiz yanıyor, bu acıların son bulmasını istiyoruz. İdamla ilgili düzenlemenin bir an önce Meclisten çıkarılmasını istiyoruz. İdam kararının çıkması bir nebze caydırıcı olacaktır. Bu acıları artık yaşamak istemiyoruz. Burada kardeşçe yaşıyoruz ama aramıza fitne sokmak isteyenler var. Uyanık olalım, birlik ve beraberliğimizi bozmayalım. Bu acıların son bulmasını istiyoruz.'

- 'Halkımız artık gerçekleri çıplak gözle görüyor'

Eşref Cihan, saldırıyı nefretle kınadıklarını söyledi.

Kaymakam Safitürk'ün, Derik ve bölgede önemli hizmetler gerçekleştirdiğine işaret eden Cihan, 'O kadar güzel bir insanın şehit edilmesi bizi çok üzüyor. Dünyada böyle bir örgüt yoktur. Halkımız artık gerçekleri görüyor. İnşallah her şey daha güzel olacak.' dedi.

İbrahim Homan (22) da Derik halkı için çalışan, ilçeyi teröristlerden temizlemek için yoğun çaba gösteren kaymakamın şehit olmasına yol açan saldırıyı lanetlediklerini bildirdi.

Terör örgütünün son dönemde hem siyasetçileri hem de bürokratları hedef aldığını belirten Homan, 'Ama bunu bilsinler, ellerine hiçbir şey geçmeyecek. Bundan emin olsunlar. Bir Kürt vatandaşı olarak onlara 'Artık yeter' diyorum. Ne asker ne polis ne de bürokratlarımız ölmesin.' ifadelerini kullandı.
Kaynak: AA