Kasım'da Çankaya'ya 4 Yeni Park Daha Geliyor

Ekim ayında yeni parkları vatandaşın hizmetine açan Çankaya Belediyesi, park açılışlarına Kasım’da da devam ediyor. Türk siyasetinin sembol ismi Bülent Ecevit ile Kızılay’daki hain terör saldırısında yaşamdan koparılan Destina Peri Parlak’ın adı da yeni parklarda yaşatılacak.

Kasım'da Çankaya'ya 4 Yeni Park Daha Geliyor
Çankaya Belediyesi hazırlıklarını tamamladığı yeni parklarını birer birer halkın hizmetine sunuyor. Kasım ayı içerisinde Spor Toto Teşkilatı tarafından desteklenen ve spor olanakları ile göz dolduran beş yeni parkın temelini atacak olan Çankaya Belediyesi, ay sonuna kadar tamamlanmış dört parkın açılışını yapacak. Çankaya Belediyesi, Türk siyasetinin sembol ismi Bülent Ecevit’in adını 40 yıl yaşadığı Oran mahallesinde inşa ettiği parkta ölümsüzleştirecek. 6 bin 406 metrekarelik parkta, yeşil alanlar, dinlenme ve çocuk oyun alanlarının yanı sıra Bülent Ecevit’in büstü de yer alacak. Parkın açılışı, 17 Kasım’da Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen’in katılımıyla gerçekleştirilecek.

Oran Mahallesi’nde bin 411 metrekarelik alana yapılan parka “Barış” ismini veren Çankaya Belediyesi, barışı temsil eden beyaz güvercin heykelinin yer alacağı parkın açılışını da aynı gün gerçekleştirecek.

13 Mart 2016 tarihinde Kızılay Güvenpark’ta meydana gelen hain bombalı saldırıda yaşamını yitiren 16 yaşındaki Destina Peri Parlak’ın adı da Çankaya’da yaşayacak. Öveçler’de annesi ile birlikte yaşadığı evinin yakınına yapılan park, 4 bin 900 metrekaresi yeşil alan olmak üzere toplam 6 bin 825 metrekare alana kurulu. 15 Kasım’da açılışı yapılacak parkta, Destina Peri Parlak’ı sonsuza dek yaşatacak bir de anıt heykel yükselecek.

Ankara manzaralı park 28 Kasım’da açılıyor

Çankaya’nın büyük parkalarından biri olarak Dikmen Mürsel Uluç Mahallesi’nde yerini alan Çayda Çıra Parkı ise 10 bin 700 metrekare alana sahip. Ankara’yı tepeden izleme imkanı veren şehir manzarası ve dev Türk Bayrağı ile dikkat çeken park, 28 Kasım’da Başkan Taşdelen tarafından bölge halkının hizmetine sunulacak. Yaptığı onlarca yeni park ile ilçenin yeşil dokusunu her geçen gün artıran Çankaya Belediyesi, Kasım ayının 19’unda bir de temel atma töreni gerçekleştirecek. Ankaralıların sık sık uğradığı eğlenme ve dinlenme mekanlarının başında gelen Lozanpark’ın 3’üncü ve 4’üncü etaplarının yapımı için düğmeye basılacak.
Kaynak: İHA