FÜ Diş Hekimliği Fakültesi Hastanesi Bölgeye Hizmet Verecek

Tüm hazırlıkları son aşamasına gelen Fırat Üniversitesi (FÜ) Diş Hekimliği Fakültesi Hastanesi 44 ünitesiyle Elazığ ile birlikte bölge illere de hizmet verecek.

FÜ Diş Hekimliği Fakültesi Hastanesi Bölgeye Hizmet Verecek
FÜ Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yaşar Doğan ve dekan yardımcıları, Diş Hekimliği Fakültesi ve hastanesi ile ilgili bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Üniversitenin sosyal tesislerinde düzenlenen toplantıda, 4’ü ameliyathane 44 ünitesiyle fiziki yapının tamamen hazır hale geldiğini aktaran Doğan, fakültedeki tüm laboratuvarların Türkiye standartları üzerinde olduğunu ve bölgeye hizmet edeceğini söyledi.

Diş Hekimliği Fakültesi’nin Türkiye genelinde ilk 10’a girecek şekilde planlandığını aktaran Prof. Dr. Doğan, “Fakültemiz 2012 yılında Üniversite senatomuzun aldığı kararla alt grup çalışması yapılmış ve YÖK’e yeni bir dosya ile başvuruma yapılmıştı. 2013 yılında resmi gazetede yayınlanmasıyla fakültemizi kurulmuştur. 1 yıl sonra fakültenin ve diş hekimliği hastanesinin alt yapısının oluşturulması için çalışmalara başladık. Tıp Fakültesi yanında 2 bin 500 metre karelik bir alan bize tahsis edildi, 8 milyon liralık yatırımla dönüşüm çabasına girildi. Öğretim üye sayımız 15 oldu. Kuruluşundan bir yıl sonra ilk defa öğrenci alan bir fakülte olduk. 2015-2016 yılında 64 olan öğrenci sayımız, bu yılda 63 öğrenci dahil edilmesiyle 125’e ulaştı” dedi.

Diş Hekimliği Fakültesinin laboratuvar çalışmalarına da değinen Prof. Dr. Doğan, laboratuvarların Türkiye standartlarının çok üstünde olduğunu ve geliştirme çalışmalarının da sürdüğünü kaydetti.

Diş Hekimliği Hastanesinde hastaların hizmet alabileceği 44 ünitelik yatak dedikleri ortam hazırlığının bittiğini aktaran Doğan, “Bunlardan 40’ı klinik 4’ü ameliyathane olarak tamamlandı. Sağlık bakanlığından da hastanemizin onayı alındı. Bundan sonraki süreçte alacağımız yardımcı sağlık personelinin eğitiminden sonra hastanemizi hizmete sunmayı amaçlıyoruz” diye konuştu.

Hastanenin açılmasının alınacak yardımcı sağlık personeline bağlı olduğunun altını çizen Doğan, personel alımı gerçekleştiği andan itibaren 2 aylık eğitim sürecinin tamamlanmasıyla hastanenin Elazığ ile birlikte bölge illere de hizmet vermeye başlayacağını sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA