'Erciş'e Yeni Bir İstikamet Vereceğiz'

İçişleri Bakanlığı'nca Van'ın Erciş Belediyesine görevlendirilen Yaşar: 'Gerek mülki idare birimindeki gerekse mahalli idare birimindeki arkadaşlarımızla 8 ay içerisinde ilçeye yeni bir ufuk, yeni bir şehir, yeni bir vizyon ve yeni bir istikamet vereceğiz'.

İçişleri Bakanlığınca Kanun Hükmünde Kararname ile Erciş Belediyesine görevlendirilen İlçe Kaymakamı Mehmet Şirin Yaşar, 'Gerek mülki idare birimindeki gerekse mahalli idare birimindeki arkadaşlarımızla 8 ay içinde Erciş'e yeni bir ufuk, yeni bir şehir, yeni bir vizyon ve yeni bir istikamet vereceğiz.' dedi.

Yaşar, Öğretmenevinde sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle bir araya gelerek, ilçede yapılacak çalışmaları anlattı.

İlçe Kaymakamlığı ile Belediye Başkanlığı görevlerini birlikte yürüttüğünü anımsatan Yaşar, 8 ayda Erciş'i hak ettiği yere getirmeyi hedeflediğini söyledi.

- '8 aylık projeksiyonumuz hazır'

Erciş gibi bir yerde belediye başkanlığı görevini yapmanın hem büyük bir şeref hem de çok büyük bir yük olduğunu ifade eden Yaşar, şöyle konuştu:

'Bu iki ana görevi aynı anda yapmak çok daha büyük bir sorumluluk. Allah'ın izniyle, sizlerin desteği ve duasıyla, arkadaşlarımızın da gayretiyle bu işi başaracağız. 8 aylık projeksiyonumuz hazır. Bizden 8 ay boyunca desteklerinizi esirgemeyin. Gerek mülki idare birimindeki gerekse mahalli idare birimindeki arkadaşlarımızla 8 ay içinde Erciş'e yeni bir ufuk, yeni bir şehir, yeni bir vizyon ve yeni bir istikamet vereceğiz. Takvimi de veriyorum, kaynak da söylüyorum. Siyasi bir söylemde de asla bulunmuyorum. Projelerimizi Allah'ın izniyle yapacağız. Bu bölgenin çocuğuyum. Vatan toprağının her karışı kutsaldır, biz böyle bakıyoruz.'

Belediye başkanlığına görevlendirildiği 11 Eylül'den itibaren ilk olarak Erciş'in kangren haline gelmiş sorunlarının tespitine yönelik çalışma yaptıklarını bildiren Yaşar, öncelikle belediyenin eski prefabrik hizmet binasının kaldırılarak yerine yeşil alan ve çocuk oyun parkı yapıldığını anlattı.

Trafik ve park sorununun çözümü için Atatürk, Emniyet, Ercişli Emrah caddeleri ile eski cami arkasındaki metruk yerlerin ve devlet hastanesi arkasındaki boş alanların altyapılarının uygun hale getirilip, ücretsiz otoparka dönüştürüldüğünü anlatan Yaşar, şöyle dedi:

'Erciş Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ile Erciş Belediyesi arasında kamuya yararlı işte ücretsiz çalıştırılmaya ilişkin işbirliği protokolünü imzaladık. Şehit Jandarma Astsubay Ahmet Çelik İmam Hatip Ortaokulu bahçesine bin 500 metrekare kilitli parke taşı döşedik. Deprem Şehitleri Öğretmenevi yolunu 2 bin 500 metrekare kilitli parke taşı, görme engelli yol sistemli ve 600 metre kaldırım düzenlemesini yaparak hizmete açtık. Ayrıca Keklikova, Latifiye, Çelebibağı, Aşağı ve Yukarıçökek mahallelerinde 37 bin 850 metrekare kilitli parke taşıyla kapladık. 7 mahallede 28 kilometre stabilize yol yaptık. Yeni Kasaplar Çarşısı'nı tamamladık ve hizmete açacağız. Sahil yolundaki bordür taşlarını temizleyip boyattık.'

- Spora destek

Spora destek kapsamında Muay Thai branşında dünya şampiyonu olan iki sporcu ve eğitmenlerini cumhuriyet altınıyla ödüllendirdiklerini kaydeden Yaşar, gençleri kötü alışkanlıklardan kurtarıp, spora teşvik etmeyi amaçladıklarını söyledi.

Yaşar, belediye bünyesindeki futbol kulübüne destek sunduklarını, yine çeşitli branşlarda yapılan yarışmalarda dereceye giren 9 öğrenciyi çeyrek altınla ödüllendirdiklerini belirtti.

- 'Beyaz Masa' uygulaması başlatıldı

Vatandaşların belediyeyle ilgili istek, talep ve önerilerini iletebilecekleri 'Beyaz Masa' uygulamasını başlattıklarını bildiren Yaşar, 'Erciş'te son dönemlerde özellikle gündemde olan ve vatandaşlarımızın da sıkça dile getirdiği toplu ulaşım sorununa ilişkin Erciş Belediyesi tarafından Van Büyükşehir Belediye Başkanlığına konuyla ilgili resmi yazı göndererek, sorunun çözümünü talep ettik.' dedi.

İlçe merkezinde ana caddelerde içme suyu şebekesi döşeyen ilgili firmanın yollarda yaptığı tahribatın acil onarılması için de firma yetkililerine talimat verdiğini vurgulayan Yaşar, bu tadilatların öncelikle Vanyolu Caddesi'nden başlayarak, diğer caddelerde devam ettiğini dile getirdi.

Kilitli parke taşı çalışmalarının Kasımbağı ve Çelebibağı mahallerinde devam ettiğini anlatan Yaşar, 'Yeni Peynirciler Çarşısı'nın inşaatı yüzde 65'lik kısmı bitmiş olup, çalışmalara sözleşme gereği bahar ayına kadar ara verilmiştir. Yine belediyemize ait yeni halk ekmek fabrikası yapım çalışmaları da devam etmektedir. Erciş Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ilçe sınırlarındaki işletmelere yönelik denetimlerini sürdürmektedir.' ifadelerini kullandı.

- 60 noktada kamera sistemi kurulacak

Daha güvenli ve yaşanabilir bir şehir için İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma Komutanlığı ile işbirliği içinde Kent Bilgi ve Güvenlik Sistemi (Mobese) Projesini hayata geçireceklerini sözlerine ekleyen Yaşar, proje kapsamında ilçede 60 noktaya yerleştirilecek olan gece görüşlü, plaka ve yüz tanımlama sistemli kameraların alımına başladıklarını söyledi.

Kısa zamanda çalışmaların tamamlanarak kameraların aktif hale getirileceğini dile getiren Yaşar, şunları söyledi:

'Modern Semt Pazarı Projesi'nin startı verildi. Adnan Menderes mahallesine 165 stantlı, 7 bin 423 metrekarelik, Sahilkent mahallesine 95 stantlı, 4 bin 473 metrekarelik modern semt pazarı yapılacaktır. İçerisinde ve yanında çocuk oyun alanları bulunan üzeri kapalı modern semt pazarı projesi tamamlanarak ihale aşamasına getirilmiştir. İhale sürecinin bitimiyle her iki projemizin yapımına derhal başlanacaktır.'

Hayvan Barınağı Projesi kapsamında ise ilçede başıboş sokak hayvanlarını belirli bir noktada toplamak amacıyla hayvan barınağı yapacaklarını kaydeden Yaşar, bu uygulamanın henüz proje aşamasında olduğunu aktardı.

- 'Vitrin projesi devam ediyor'

Öğretmenevinin önündeki 8 bin 229 metrekarelik alanda '15 Temmuz Şehitleri Parkı'nın proje çalışmalarının devam ettiğini bildiren Yaşar, şunları kaydetti:

'4 bin 500 metre uzunluğundaki sahil şeridinde vitrin projesi devam etmektedir. İlçe merkezindeki 30 kilometre yol ağımızın tamamını sıcak asfaltla kaplayacağız. Sokaklar ise parke taşıyla döşenecektir. Van Gölü kıyısında eski kamp alanını düzenleyerek bayanlar için plaj haline getireceğiz. Buranın tüm korunması yönetilmesi bayanlar tarafından yapılacaktır. Van Gölü'nden yeterince istifade etmek için de su sporları faaliyetleri yapmayı amaçlıyoruz. Yine Tatvan Liman Müdürlüğünce iki kafeterya iskele inşa edilecektir. Ayrıca bir geminin turizm amaçlı ilçemize verilmesi çalışmalarının yanı sıra yeni bir gemi barınağı yapma sözünü aldık.'

- Gökçek'e teşekkür

Yaşar, Erciş Belediyesi ile kardeş belediye olan Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin temizlik aracı, greyder ve bin çöp konteyneri sözü verdiğini kaydederek, 'Greyderimizi teslim aldık. Bizlerden desteğini esirgemeyen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Melik Gökçek'e ilçe halkı ve şahsım adına teşekkür ediyorum. Türkiye Belediyeler Birliği de yine araç takviyesi sözü vermiştir.' dedi.
Kaynak: AA