Ege İlleri Tanıtım Günleri'ne Köyceğiz Damga Vurdu

Ankara’da 10-14 Kasım tarihleri arasında yapılan 9. Ege İlleri Türkiye Tanıtım Günleri’nde Köyceğiz, Muğla’yı temsil etti.

Ege İlleri Tanıtım Günleri'ne Köyceğiz Damga Vurdu
Muğla Valiliği ev sahipliğinde “9. Ege İlleri Türkiye Tanıtım Günleri” Ankara’da gerçekleştirildi.

Egem platformu tarafından 9.kez düzenlenen etkinliklere Muğla’yı temsilen 2 stant ile katılan Köyceğiz, ziyaretçilerden büyük beğeni topladı.

10 Kasım 2016 günü Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM) Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu tarafından açılışı yapılan Ege İlleri Tanıtım Günleri’nde 4 gün boyunca Ege bölgesini tanıtacak çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Köyceğiz Belediyesi ve Köyceğiz Balı olarak iki farklı stantla yapılan tanıtımda Bal Arısı kostümüyle ziyaretçilere “Köyceğiz Çam Balı” ikram edilmesi fuara renk kattı.

Bölgenin ünlü nar suyu ikram edilerek katılımcılara farklı bir damak tadı sunulurken, Köyceğiz Belediye Başkanı Kamil Ceylan, stant ziyaretinde Bakan Veysel Eroğlu’na arı motifli seramik çini hediye etti.

9. Ege İlleri Türkiye Tanıtım Günleri’nin Ege Bölgesinin tanıtımı için çok önemli olduğunun altını çizen Köyceğiz Belediye Başkanı Kamil Ceylan; “Muğla’nın incisi Köyceğiz’i ve bölgeyi tanıtmak amacı Ulusal ve Uluslararası fuarlara katılma kararı aldık. İlçemizi ve yöremizi yerli ve yabancı turistlere en iyi şekilde tanıtmak istiyoruz.‘’ dedi.

Ege İllerinin kültürlerini Türkiye’ye tanıtmak, iller arasındaki birlik ve dayanışmayı sağlamak amacıyla yapılan fuar; Muğla, Aydın, Denizli, İzmir, Kütahya, Manisa, Uşak ve Afyonkarahisar İllerinin tanıtımı amacıyla hazırlanan yöresel etkinliklere sahne oldu.

Etkinliğe, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun yanı sıra TBMM eski başkanlarından Bülent Arınç ve İsmet Sezgin ile milletvekilleri, valiler, belediye başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Öte yandan, 9. Ege İlleri Türkiye Tanıtım Günleri’nde Köyceğiz standı en fazla ziyaretçi ağırlayan stant ödülü aldı.
Kaynak: İHA