DS-Concept Egeli İhracatçılara Finansman Desteği Sunacak

DSConcept'in Üst Yöneticisi (CEO) Hütten: 'Egeli ihracatçıların finansman ihtiyaçlarını çözmek için İzmir’de de yapılanıyoruz'.

Alman finans kurumu DS-Concept'in Üst Yöneticisi (CEO) Ansgar Hütten, Egeli ihracatçıların finansman ihtiyaçlarını çözmek için İzmir’de de yapılandıklarını bildirdi.

DS-Concept'ten yapılan açıklamaya göre, uluslararası ticaret finansmanı alanında faaliyet gösteren şirketin, zorlu bir dönemden geçen Türkiye ekonomisine desteğini sürdürdüğü vurgulanarak, Egeli ihracatçıları da finansal çözüm kapsamına aldığı bildirildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Hütten, kredi derecelendirme kuruluşu Moodys'in aksine Türkiye’yi yatırım yapılabilir ülke kategorisinde gördüklerini ve geçtiğimiz ay 13 ülkedeki Üst Yöneticilerini (CEO) İstanbul’da buluşturduklarını hatırlatarak, Egeli ihracatçıların finansman ihtiyaçlarını çözmek için İzmir’de de yapılandıklarını ifade etti.

Global ve bölgesel sorunlar nedeniyle bir süredir Türkiye ihracatının olumsuz bir seyir izlediğine dikkati çeken Hütten, böylesi dönemlerde finansman yetersizliğinin Türk firmalarının en kırılgan noktasını oluşturduğunu vurgulayarak, DS-Concept olarak tam da bu noktada şirketlere özel çözümler ürettiklerini söyledi.

- 'Yatırım planlarımızda Türki̇ye'ni̇n özel yeri̇ var'

Türkiye’nin içinde bulunduğu zorlu süreci en kısa sürede aşacağına inandıklarını belirten Hütten, uzun vadede dünyanın önde gelen ekonomilerinden biri olacağına inandıkları için Türkiye yapılanmalarını büyüttüklerini belirtti.

Ege Giyim Sanayicileri Derneği (EGSD) ve diğer sektörel sivil toplum kuruluşlarıyla yakın işbirliği içinde olduklarını bildiren Hütten, şunları kaydetti:

'Türkiye’de yıllardır hazır giyim başta olmak üzere pek çok sektörle yakın iş birliği içinde çalışıyoruz. Tüm dünyada 2016 yılını 5,8 milyar dolar ciroyla kapatmayı öngörüyoruz. 2017’de ise 6,5 milyar dolar ciroya ulaşacağız. Yatırım planlarımızda Türkiye'nin çok özel bir yeri var. Bu nedenle İstanbul’un ardından İzmir’de faaliyetlere başladık. İzmir, yarattığı iş hacmiyle çok kısa bir süre içinde İstanbul’un da önüne geçti. İzmir farkını gösterdi. Dünya ticaretine yön veren ülkelerdeki merkezlerimiz aracılığıyla küresel ticarette edindiğimiz deneyimi, Türkiye’deki ihracatçıların hizmetine sunmayı hedefliyoruz.'
Kaynak: AA