Diyabet Standına Büyük İlgi

Elazığ Halk Sağlığı Müdürlüğü’nün 14 Kasım Diyabet Günü kapsamında açtığı stant büyük ilgi gördü.

Diyabet Standına Büyük İlgi
Elazığ Halk Sağlığı Müdürlüğü ve İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, 14 Kasım Diyabet Günü kapsamında İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü bahçesinde stant açtı. Stantta, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü personellerinin şekerleri ölçülerek, diyabet hakkına bilgi verildi.

Büyük ilgi gören stantta personeller sıraya girerek şekerlerini ölçtürdü. Diyabet hakkında bilgi veren Dr. Birsen Ademoğlu, “Diyabet, insülinin veya etkisinin yetersiz olduğu kronik ve metabolik bir hastalıktır. Tip 2 diyabet kolay tanı konulamayan bir hastalıktır. Çünkü hastalar hasta olduğunu bilmezler. Her 2 kişiden biri tip 2 diyabet hastası olduğunu bilmeden yaşamına devam etmektedir. Dolayısıyla buradaki amacımız bu hastaların tespit edip erken tanı koyarak komplikasyonları önlemektir. Bu sepele standımızı kurduk” dedi.

Genelde doktora gidip tahlil yaptırmadıklarını dile getiren İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Yardımcısı Vedat Ergün, kurulan stantta çalışanlarla beraber şekerlerini ölçtürdüklerini söyledi.

Kaynak: İHA