Çaycuma'da Tarım Meslek Yüksekokulu Kurulacak

Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Çaycuma Yerleşkesinde, gıda ve tarım meslek yüksekokulu kurulacağı bildirildi.

BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, yaptığı yazılı açıklamada, Çaycuma ilçesindeki yerleşkenin her geçen gün kapasitesinin arttığını ve eğitim alanında güçlü bir yerleşke olma yolunda ilerlediğini belirtti.

Üniversite bünlesinde 2015 yılında kurulan Çaycuma Sivil Havacılık Yüksekokulu’nun gelecek yıldan itibaren öğrenci alacağını, yakın zamanda kurulan ahşap oyuncak atölyesi ile gıda mühendisliği bölümünün de ilçede eğitim faaliyetine devam ettiğini ifade eden Özer, şunları kaydetti:

'Tüm bu eğitim imkanlarının yanında öğrencilerimizin kampüs içindeki imkanlarını da artırmaya çalışıyoruz. Derslik ve altyapı çalışmalarına ilave olarak tüm bölüm ve programlarımızın laboratuvar imkanlarını güçlendirdik. Kütüphane, açık spor alanları, tenis kortunu hizmete aldık. Bu olumlu gelişmelere yeni bir ivme kazandıracak önemli bir kararı da bugün senatomuz almış oldu. Bülent Ecevit Üniversitesi olarak gıda ve tarım sektörlerinde önemli yatırımlar yapılan bölgede, bu alanlarda mesleki yeterliliğe sahip bireyler yetiştirmek, ileri araştırma imkanları oluşturmak için Çaycuma Gıda ve Tarım Meslek Yüksekokulunu kurma kararı verdik. YÖK’ün onay vermesinden sonra inşallah kısa zamanda faaliyetlerine başlamasını planlıyoruz.”

Kaynak: AA