Bomba düzenekli saldırıda oğlu gözaltına alındı

Maltepe’de bir şirkette yaşanan patlamada kargo paketini teslim eden kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahsın patlamada ağır yaralanan Osman Özdemir Kurdaş’ın oğlu olduğu belirlendi.

Bomba düzenekli saldırıda oğlu gözaltına alındı
İstanbul'da firmaya kargoyla gönderilen el yapımı bomba patladı. Şirket CEO’su saldırıyı hafif atlatırken, yardımcısı eski maliye bakanlarından Kemal Kurdaş'ın oğlu Özdemir Osman Kurdaş ağır yaralandı. Bombayla ilgili Özdemir Osman Kurdaş’ın oğlu gözaltına alındı.

Patlama, Maltepe Zümrütevler, Nazım İlker Sokak üzerindeki, Genel Sistem Dizayn (GSD) isimli şirkette meydana geldi. İddiaya göre, öğlen saatlerinde enerji ve enerji üretim tesisleri için gaz motoru üretiminde öncü firmalarından olan GSD’ye 13.00’de bir kargo geldi. Şirketin iki ortağından, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Özdemir Osman Kurdaş adına gelen kargo binanın 4’üncü katına götürüldü. Paket Osman Kurdaş’ın odasına götürüldükten bir süre sonra büyük bir patlama meydana geldi.

AĞIR YARALANDI
Patlamanın etkisiyle firmanın CEO'su ve TÜSİAD üyesi Şahnur Ağaik, yardımcısı Özdemir Osman Kurdaş ve Sevgi Özcan yaralandı. Yaralılar çevredeki hastanelere kaldırıldı. Eski maliye bakanlarından Kemal Kurdaş'ın oğlu Özdemir Osman Kurdaş'ın durumunun ağır olduğu ve sol kolunda kopma meydana geldiği öğrenildi. TÜSİAD üyesi olan Şahnur Ağaik ile Sevgi Özcan'ın durumlarının ise hafif olduğu belirtildi.

EL YAPIMI BOMBA

Patlamanın ardından İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ilçe ekipleri, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri ile Bomba İnceleme ve İmha Şube Müdürlüğü uzmanlar adrese sevk edildi. Uzmanların yaptığı incelmede, patlamaya, kargo paketindeki tetik düzeneği bulunan el yapımı bombanın sebep olduğu belirlendi.

KAMERALAR İNCELENDİ
Türkiye’nin önemli firmalarıyla yurtdışında ortak ihaleler alan şirkete gönderilen bombalı saldırıyla ilgili geniş çaplı çalışma başlatıldı. TEM ekipleri çevredeki güvenlik kamera görüntülerini tek tek inceledi. Paketi getiren kişinin başına kask bulunduğu belirtildi. Şüphelinin binaya geliş ve gidiş istikametindeki tüm kameralar tek tek incelendi.

TAKSİDEN OĞLUNA ULAŞILDI

Kargoyu getiren kişinin taksiye bindiği belirlendi. Taksinin plakası tespit edildi. Polis ekipleri taksi şoförüne ulaştı. Çalışmalarda paketi getiren şüğhelinin Özdemir Osman Kurdaş'ın oğlu olabileceği belirlendi. Eşkali eşleştirilen Alican Kurdaş, babasının tedavi gördüğü Kartal Eğitim Araştırma Hastanesi’ne gözaltına alındı. Babasına yönelik saldırının en önemli şüphelisi olan Alican Kurdaş gözaltına alındı.
Vatan Caddesi'nde İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen şüpheli, suçlamaları kabul etmedi.