Beşpınar Vadisinin Güzelliği Gökyüzünden Görüntülendi

Adıyaman’ın prestij projesi olan ve 1 milyon 300 dekar alan üzerinde uygulanan Beşpınar Vadi Projesinde sona gelinirken, gökyüzünden çekilen görüntüsü göz dolduruyor.

Beşpınar Vadisinin Güzelliği Gökyüzünden Görüntülendi
Üç etaptan oluşan ve ikinci etabı bitme aşamasına gelen Beşpınar Vadi Projesi güzelliği ile göz kamaştırıyor. Adıyaman Valiliği İl Özel İdaresi tarafından yürütülen ve çeşitli bakanlıkların finansal destekleri ile yürütülen projede sona yaklaşıldı. Son olarak çocuk oyun grupları, yapay şelale, taş döşeme yapılırken, çimlendirme çalışmaları gerçekleştiriliyor.

1 Milyon 300 dekarlık bir arazi üzerine uygulanan Beşpınar Vadi Projesi’nde yeşil alanlar, parklar, sosyal alanlar, spor alanları, göletler, su kanalları, şelale, adacık ve çeşitli müştemilatları ile Adıyamanlıların piknik yapabilecekleri ve dinlenecekleri bir alan inşa ediliyor. Programa alınmayan ancak planlaması düşünülen 3. etap çalışmaları ise projeye farklı bir boyut kazandıracak.

İl Özel İdare Genel Sekreteri Kenan Doğan, 2003 yılında projesi düşünülen ve çeşitli nedenlerden dolayı 2011 yılı itibariyle çalışmalara başlanılan Beşpınar Vadi Projesi ile ilgili gelinen son durumu açıkladı.

Kenan Doğan, “2011 yılı itibariyle projeye karar verilerek projenin ihalesi yapıldı. 2012 yılı Mart ayı itibariyle yapımına başlanıldı. 2013-2014 yılında taş lokanta yapıldı. 2015 yılı itibariyle ise dere içerisinde çalışmaya başlanıldı. Şuan son ikinci etabın son aşamasındayız. Çimlendirmeye geçildi. Oyun gurupları monte ediliyor. İki ay içerisinde bütün iş ve işlemler bitmiş olacak.

Şuan itibariyle yatırım programına alınan bir program yok ama kafalarda projesi üzerinde çalışılan sayın Valimiz öncülüğünde bir yüzme havuzu ve kompleks düşünülüyor. Spor Toto Genel Müdürü ile sayın Valimiz görüştü. Finansman problemi halledilecek. Daha sonrasında Mahmut El Ensari Hazretlerinin türbesinin batı tarafında 20-25 dönümlük alan var. Seyir terası beraberinde kurulabilirse bir teleferik düşünülüyor” dedi.

Kaynak: İHA