Başkan İmamoğlu, Maratonda Omurilik Felçlileri İçin Koştu

Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, 38. Vodafone İstanbul Maratonu’na katıldı. Asya’dan Avrupa’ya koşarak geçilen 15 Temmuz Şehitler Köprüsü, Türk bayraklarıyla kırmızı beyaza boyandı. Birçok kurum, STK ve belediye başkanlarının katıldığı maratonda Başkan İmamoğlu, “Omurilik felcine dikkat çekmek amacıyla, Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği üyeleri ile koşuyoruz” dedi.

Başkan İmamoğlu, Maratonda Omurilik Felçlileri İçin Koştu
Asya ile Avrupa arasında düzenlenen 38. Vodafone İstanbul Maratonu, unutulmaz görüntülere sahne oldu. Sabahın erken saatlerinde maratonun başlangıç noktası Altunizade’de toplanan binlerce katılımcı ile birlikte hazır bulunan koşuya Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan katıldı.

Belediye başkanlarının omurilik felcine dikkat çekmek için Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği üyeleri ile koştuğu maratonda coşku yüksekti.

Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Beylikdüzü İlçesi’nde bulunan Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği Hüsnü Ayık Özel Bakım Merkezi’ni zaman zaman ziyaret ettiklerini, derneğin yaptıkları işlere her zaman desteğe hazır olduklarını belirtti ve “Onlara bu maratona katılma sözüm vardı. Sözümü tutup bu muazzam koşuya geldim. Toplumsal bir farkındalık yaratmak istedim. Ortamın enerjisi harika, herkesin maratona katılma motivasyonu farklı olsa da buradaki ortak olan duygu birlik ve beraberlik bilinci. Yani en çok ihtiyacımız olan şey.” diye konuştu.

Köprüyü on binlerle geçen Başkan İmamoğlu, hedefi tamamlamanın gurur verici olduğunu belirtti.

Kaynak: İHA