Avcıların Sorunları Masaya Yatırıldı

TEKİRDAĞ –Trakya avcılarının sorunları masaya yatırılarak, derneklerinin ve avcıların uygulamalarda karşılaştığı sorunlar ve çözüm önerileri görüşüldü.

Avcıların Sorunları Masaya Yatırıldı
Trakya genelinde süre gelen güme avcılığı ile ilgili mahallinde değerlendirmeler yapmak, 4915 sayılı Kara Avcılığı Kanunu ve uygulamada bulunan Avlak Yönetimi Bilgi Sistemi (AVBİS) hakkında görüşmelerde bulunmak üzere Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdür Yardımcısı Hayrettin Yıldırım ve Koruma ve Kontrol Şube Müdürü Sebati Nur Akbaş Tekirdağ’da faaliyet gösteren avcı derneklerinin başkanları ve idarecileri ile bir araya geldi.

Tekirdağ Şube Müdürlüğü’nü ve çalışanları ziyaret eden Genel Müdür Yardımcısı Hayrettin Yıldırım daha sonra güme avcılığı yapılan noktalarda incelemelerde bulundu. Arazi çalışmalarının ardından Çorlu Avcılar Derneği’nde ilgili derneklerin başkan ve idarecileri ile toplantı düzenledi.

Toplantıya Orman ve Su İşleri I. Bölge Müdür Yardımcısı Kerim Gençoğlu, Bölge Müdürlüğü Avcılık ve Yaban Hayatı Şube Müdürü Ömer Furtun, Tekirdağ Şube Müdürü Gökay İnal, Kırklareli Şube Müdürü Filiz İhtiyar ve Edirne Şube Müdürü Ahmet Kara da katılım sağladı. Toplantıda avcı derneklerinin ve avcıların uygulamalarda karşılaştığı sorunlar ve çözüm önerileri görüşüldü.
Kaynak: İHA